torstai 16. heinäkuuta 2015

Lomastressi

Jaa mitäkö se on?

Se on sitä kun:
-huomaa että loma loppuu kohta ja niin paljon jäi taas tekemättä mitä aikoi..
-päivärytmi on ihan pyllyllään. nukkumaan mennään puoli 1 yöllä ja aamupala syödään kymmeneltä, koskee kaikkia lomalaisia, niin lapsia kuin aikuisia.. päivä on aika sekasin jo aamusta..
-pitää illalla jo tehdä muistilistaa että muistaa kaikki päivän touhut..
- päivä on niin lyhyt johtuen just tuosta rytmistä.. kun saa aamupalan jälkeen jo suunitella ruokaa..
-joka sekin on yks haastava ohjelmanumero! Ruokailutkin on mitä sattuu, tuntuu et mitään järkiruokaa ei tahdo saada varsinkaan lapsille uppoamaan.. no, tämä on vähän itseaiheutettu ongelma, koska ei jaksa kahta lämmintä ruokaa näin lomalla joka päivä tehdä..
-ja myös koulunalku kummittelee isona peikkona mielessä..  aaaggg!!
-sanoinko jo että loma loppuu kohta??...


Jospa otettais tähän väliin vähän kukkakuvia :))


Ihania nuo ohdakkeet! Kestäviä muutenkin nämä luonnonkukat, tämäkin kimppu poimittu kolme päivää sitten. Mulla on edelleen ainoina kesäkukkina toukokuussa ostetut orvokit.. menin reissun jälkeen ostamaan muka lisää, mut eihän niitä sitten enää siinä paikassa ollut yhtään hyvännäköstä jäljellä.. jäi sitten ostamatta. Yritänkin nyt paikata tilannetta näillä lukuisilla luonnonkukkakimpuilla.

Eilinen kirpparipäivä oli menestys! Ihanasti oli porukkaa, aurinko paistoi ja ihmiset hyvällä tuulella. Myyjiäkin oli sitten jopa 13! Tori aivan täynnä :). Eihän siellä toki rikastumaan päässyt ja rompetta piti kiikuttaa kotiin takaisinkin, mutta kuitenkin muutama kymppi miinus ne omat ihanat ostokset mitä tein; tytölle neljä barbia ja ihana karusellilelu, jotka meinasin jemmata joululahjaksi. Myös pienet kumpparit löysin, jotka pääsee mun betonitehtaaseen ;).

Joulupukillle on tyttö jo tosiaan kirjoitellut ja tontuistaklin on ollut puhetta.. Niin äkkiä aika taas sujahtaa et vaikka joka vuosi aion olla ajoissa liikkeellä, aina tulee se loppupaniikki kuitenkin.. Jospa nyt ei? Joulukorttejakin olen nimittäin jo suunnitellut..

4 kommenttia:

 1. Mulla vielä pari viikkoa lomaa jäljellä ja huomaan päivä päivältä ajattelevani töitä yhä enemmän, blääh sanon minä.
  Aurinkoista torstaita.

  VastaaPoista
 2. Mää en meinannu eilen saada unta kun mietin töihin menoo(3.8). Paikka vaihtuu, niin jännittää. Sitten näinkin omituista unta uudesta paikasta ja kyllä se melkein painajainen oli. Pitäis koittaa nyt olla vaan ihan nollat taulussa. Meillä on kanssa rytmit sekasin mutta se taitaa kuulua asiaan :D Paljon oli suunnitelmia ja tekemisiä (tässä kotosalla) lomalle, mutta suurin osa on jääny, on tehty mitä huvittaa ja jos ei oo huvittanu, niin ei oo tehty muttei oikeestaan harmita. Tai sen nyt tietää, että kun työt alkaa niin kaikenlainen näpertely on minissä..lakkakorutarvikkeita tosin tilasin ison läjän syksylle :P :D
  Ostin muuten niitä ns huonon näkösiä kesäkukkia myöhällä jokusen, orvokkiamppeleita kahella eurolla ja ison kesäkukka-amppelin vitosella...ja ei tarttenu kauan ootella niin ne kyllä virkos ja ihan täydestä menee :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on lomastressi aina loman alussakin, kun on niin paljon mielessä, mitä pitää tehdä. Ja kaikki tuo mitä kirjoitit on niin tuttua! Mullakin on opettajan kymmenen viikon loma ja jo tässä vaiheessa, kun on enää nelisen viikkoa jäljellä, alkaa se loppu mietityttämään. Onhan se vähän huvittavaakin, pitäs yrittää vaan nauttia loppuun asti :D

  VastaaPoista
 4. Juu kyllä se niin on että stressaaja on stressaaja lomallakin.. oon kyllä mielestäni ihan hyvin päässyt töistä irti etten paljon työjuttuja sinänsä ole miettinyt, mutta silti joskus ahistaa.. onneks otin tuon viiden viikon loman sen aluksi suunnitellun kolmen viikon sijaan.. eihän siinä ajassa ois ehtinyt sitäkänn vähää mitä nyt!

  Toisaalta odotan jo arkea, kaikki on kuitenkin niin "helppoa" kun on se säännöllinen päivärytmi :)

  Kukkajutussa selvisi eilen kun kävin kaverin luona että olin katellut kukkia ylipätään väärästä paikasta!! En tiedä vihtinkö enää satsata.. syksykukkia saa kohta jo katella, pallokrysanteemit kävin jo hakemassa ;)

  VastaaPoista