keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Hamahelmien sulatus

Yhdessä askartelulehdessä oli kokeilun arvoinen ohje hamahelmille. Nimittäin sulatus!

Ohje on tosi helppo, ainoa vaativa juttu on asetella helmet leivinpaperin päälle reikäpuoli ylöspäin ja myös pitää ne siinä asennossa uunin laittaessa.. Varsinainen keskittymisharjoitus ;)


175 asteisessa uunissa keskivaiheilla pidetään näitä noin 5 min. Kannattaa vähän seurailla, milloin on omasta mielestä hyvä.


Tällaisia littanoita niistä tulee. Aika paljon saa helmiä laittaa.. Tytölle tehtiin nyt koru, kun en jaksanut itselle enää sulatella hillitymmän värisiä. Melkein koko pellillinen meni helmiä jo tähän.


Oisko muita helmi-ideoita? Meille on kertynyt näitä aika lailla ja mua ärsyttää ne eläinhahmot yms  kun eihän niillä oikein sit mitään tee?? Laatikon pohjalle unohtuvat.  Kuusen koristeita olen joskus tehnyt, mut siihen mun luovuus onkin jäänyt.

Vähän jää nyt vähemmälle nämä puuhailut, kun työt alkoi, tämäkin juttu on viime viikolla tehty. Mies lähti yöllä kalareissulle ja mulla on täällä nyt viikon yksinhuoltajuus. Mietin kovasti että teen täällä nyt jotain isoa puuhaa ja kokeilen huomaako ukko kun tulee kotiin.. Mua itkettää ja naurattaa jo valmiiks mitähän siitäkin tulee.. mielessä kävi tytön huoneen maalaus ja tapetointi, puun kaato jne :)) Eiks ne oo tarpeeks isoja?? Tai ainakin pitää vähän rymsteerata olohuoneessa :)

No saapa nähdä.. into olis nyt noihin pihahommiin, eilen jo vähän aloittelin siistimistä, joka paikka rehottaa niin rumasti! Kukkapenkistä raakasti silvoin kuunliljoja ja siirtelin paikasta toiseen, toivottavasti tokenevat siitä :). Yksi iso juttu olisi siirtää 10 metrin pituinen ja puolen metrin korkuinen kivimuuri tuolta pajujen seasta (mistä ei edes mihinkään näy) etupihalle.. ei tarttis ainakaan sit salille lähteä..

Oi voi.. selkää jomottaa jo pelkkä ajatus!

6 kommenttia:

 1. Ompas kiva toi sulatus :)

  Mää oon tehny joskus hamahelmipöllöjä ihan urakalla...liimasin taa rintaneulan. Taitaakin olla kivoin juttu mitä oon tehny :D Nyt on hamat ollu taas pitkään vaan pölyttymässä.

  Joku maalaus/tapetointi oiskin hauska...veikkaan ettei huomaa jos on perusmies ;D ;D

  VastaaPoista
 2. Tämähän on kiva idea. En ole vastaavaa ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ideasta! täytyy laittaa muistiin!

  VastaaPoista
 4. Siistiä! Pitänee joskus tulevaisuudessa kun hamat on lapsille jo liian nyhveröä, tekaista kiva koru =) Itse olen tehnyt poitsun kanssa tikkujäätelön mallisia hamajuttuja, niiden taakse liimaa magneetin. Kerhotädeille meni lahjaksi ja seuraavat menee varmaan mummuille =)

  VastaaPoista
 5. Kivoja ideoita myös teillä! Nuo jäätelötikut taitaa mennä kokeiluun :). Sopii varmaan korttiinkin :) Samoin kuin nuo pöllöt.

  Ja ei varmaan huomais mies vaikka jotain maalaisinkin ;)

  VastaaPoista