perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ihan paras kotijäätelö! (ilman konetta)

Näin perjantain kunniaksi täytyy teillekin vinkata älyttömän hyvästä herkusta! Tehtiin ekaa kertaa ikinä itse jäätelöä ja voi vitsi miten hyvää!! Ja myös helppoa! Olen joskus ohjeita katsellut ja todennut etten jaksa/muista käydä massaa välillä sekoittelemassa.. on sitten jäänyt kokeilematta.

Mutta nyt tuli vastaan niin helppo ohje että päätin kokeilla. Suortuva-blogissa törmäsin tähän ohjeeseen ja tehtiin eka satsi sen ohjeen mukaan, makuna pätkis-suklaata. Ihan hyvä tuli tästäkin, mutta meidän makuun perusmassa oli ehkä liian makea. Seuraavassa kokeilussa vähennettiin siirapin määrää ja laitettiin mauksi turkinpippureita ja lakritsikastiketta. Aivan mieletön! Parempaa kuin valmis kaupan jäätelö, ilman turhia lisäaineita ja on myös kukkarolle kevyempi :). Kaloreitahan tässä on ihan kivasti ja niitä saa lisää erilaisilla lisähöysteillä jos haluaa ;). Olin vähän skeptinen tän kokeilun suhteen, että voiko saada parempaa ja massaltaan ihan oikean jäätelön veroista, mutta kyllä se vaan on uskottava että tulee ja vielä parempaa!

Pakkasessa odottaa vielä minttu-domino-kinuskikastikeversio...mmmmm
Ja makuja on jo mietitty valmiiksi seuraavaan satsiin: mansikka (tuoreista mansikoista :)), mango, suklaa, kinuski-fudgekarkki.. Myös aikuisten versioita vois kokeilla: Irish Coffee

Kokeileppa ihmeessä itekkin! Netistä löytyy paljon ohjeita muitakin. Mm. kuohukermaan voi tehdä ja laittaa sokeria siirapin sijaan jne. Tässä ohje millä itse tein tuon oman version:

Kotijäätelö 

2 prk flora vispiä
1 prk kondensoitua maitoa
1/4 dl glukoosisiirappia

Kaikki aineet vatkataan vaahdoksi ja kipataan kannellisiin pakastusta kestäviin astioihin. Massaa tulee noin 2 litraa. (Me käytettiin vanhoja jäätelörasioita ). Sekaan sitten makuaineet mitä haluaa käyttää ja pakkaseen yöksi. Ihanan helppoa!



 Vasemman puoleinen on turkinpippuri-lakritsi ja oikealla pätkis.



Nämä herkuthan ei varsinaisesti tue mun laihdutusurakkaa... Mutta sallittakoon treenien jälkeisenä herkkuna silloin tällöin.. Laskin tästä kaloritkin ihan vaan mielenkiinnosta, että jos se vaikka olisi kaupan jäätelöä kevyempää, mut ei ollu ;).

Juoksutreenit oli taas eilen ja koutsikin pääsi mukaan :). Meillä oli ihan tekniikkaharjoituksiakin matkan varrella ja pisin juoksumatka yhteen menoon on nyt 800m, jee!! Ei tuntunut yhtä pahalta kuin viimeks, vaikka ei siinä vieläkään ollut siitä euforiasta tietoakaan, mitä innolla odotan.. Ja tavoitteenhan se PT laitto varsin kovaksi: koko matka (se mun vakiolenkki) pitäis juosta kokonaan jo reilun parin viikon päästä! Mä kun ajattelin, et sit joskus elokuun lopulla.. ehkä.. Vähän jännittää nytte!

8 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Meillä menee testaukseen mango :D
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kerrohan sitten millaista tuli :)Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje! Jätski näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  4. Sitä se myös on! :)Kaikille kelpaa :)

    VastaaPoista
  5. Loistavan kätevä ohje ! Helppo tehdä vaikka möksällä, jonne pakasteita haasteellista viedä :) Jos nuo omat tuotokset ovat vielä pakastamisenkin jälkeen yhtä loistavia kuin ennen sitä, niin saahan tätä jakaa vinkkinä muillekin ruokakauppamme fb-sivuilla :) ?

    VastaaPoista
  6. Saahan sitä jakaa :). Tämä on hyvä ohje siinäkin mielessä, että ainekset säilyy kaapissa pitkään.. tai ei ehkä niin pitkään enää sen jälkeen kun ekan satsin tekee :)..

    Me tehtiin toinen kokeilu tavallisella vispikermalla, mut ei ollut mun mielestä yhtä hyvää.. kyllä tuo flora vispi on tähän mun mielestä parempi, tai makujahan on monia ;). Kokeilemalla löytyy oma suosikki ja lopulliset suhteet noihin makeutusaineisiin.

    VastaaPoista
  7. Mä niin rakastuin tähän ohjeeseen :) Tuli loistavaa, kun maustoi Pirkan mustaherukka-vadelmakastikkeella. Nyt ei muuta kuin muita makuja kokeilemaan... ;)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa ihanalta tuo mustaherukka-vadelmakastike :). Täytyy varmaan sitäkin kokeilla!

    VastaaPoista