tiistai 30. kesäkuuta 2015

Terassiverhot

Tärkein hankinta Ikea-ostoslistassa oli verhot terassille. Vaikka kierros suoritettiin ennätysajassa, ehdin nämä ostoskoriin onneksi laittaa! :). Hintahan ei ollut näille paha, 29kruunua eli muutama euro per pari. Otin neljä pakettia että varmasti riittää! Tähän nurkkaukseen meni 3 verhoa, joten rikkoutumisvaraakin jäi reilusti. Nämähän on sellasta hyttysverkkomaista, eli en näitä oikein sisätiloihin vihtis laittaa, mut terassille just hyvät! Sopivasti peittää, mut kuitenki näkyy vähän läpi. Vähän ylipitkät on, mut saa hyvin painot tuonne alas ettei tuuli heiluttele kovin pahasti. Mä käytin tyylikkäästi puuklapeja jotka jäi tuonne taakse piiloon.. :D   

Nyt on kyllä kiva tuossa istuskella :). Ilmatkin alkaa lämmetä sopivasti!
Verhot on kiinnitetty kattoparruihin valkoisella matonkuteella! Tosi monikäyttöinen tuote! Tarpeeksi kestävä ja helppo sitoa.


Tein myös toisen aika ihanan verhohankinnan. Se oli tarkoitus laittaa tytön huoneeseen, mutta toisin kävi.. taas kerran! :)

Ihanaa päivää!

6 kommenttia:

 1. No nyt on kyllä niin kesäisen näköinen terassi teillä.
  Verhot näyttävät oikein hyviltä.
  Mukavaa tiistai-iltaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvin käy tohon! Meillä on patiolla niitä toisia Ikean halpoja pitsiverhoja...niitä on olohuoneessakin....ja talvisin tytön huoneessa... :D :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Verhot ovat kyllä nyt käytössäkin tuntuneet tosi kivoilta! Ikean verhoista on moneksi!

  VastaaPoista
 4. Hei! Tuon vanhan ruosteisen kiikun voi tuunata uudemmaksi. Meillä oli samanlainen ja maalasin sen rautakaupasta saatavalla teräsputkiin tarkoitetulla valkoisella maalilla. Tulipa hieno ja kuin uusi! Maali kesti talven yli (kiikku oli terassilla, valokatteen alla talven). Ja kiikun rungon jätimme sitten pois kokonaan: kiinnitimme itse kiikun vahvoilla kettinkilenkeillä (paksuus 5 mm) terassin kattoparruihin. Kettingit pultattiin kattoparruihin (samanlainen 50*100 mm paksu kattotuoli,valkoiseksi maalattu, kuin teilläkin). V-muodossa olevat kettingit kulkevat kiikun jousissa olevien koukkujen läpi (kuten kulkevat silloinkin, jos kiikku on omassa rungossaan) ja päätyvät siis kattotuoleihin, siis 2 ketjua. Pultit - kaikkiaan 4 kappaletta - ovat kattotuoleissa hiukan leveämmällä kuin itse kiikku, näin kiikku ei huoju eikä hutju. A-vot, tulipa hyvä! Nyt ei enää tarvitse varoa niitä kiikun jalkoja eikä katsella sitä yläpuolella olevaa poikkitankoa, joka on ilman kiikkukatosta aivan tyhjän panttina valokatteen alla. Tuli avara ja nätti. On vahva, kestää isonkin istujan ja keinuu oivasti!
  t. Merja Itä-Suomesta

  VastaaPoista
 5. Hei! kiitos vinkistä, olenkin ajatellut maalata rungon. Ajattelin ihan suhumaalilla sen vetasta, mut mietin et kestääköhän sitten miten pitkään. Sekin on käynyt mielessä, josko sen laittais kiinni kattoon, mutta mun mieli on niin ailahtelevainen, että paikka pitäis olla sit hyvin mietitty.. Toisaalta jos meille joskus tulee se haaveilemani puinen paviljonki pihalle, niin kiikun paikka olisi ehdottimasti siinä :). Menee siis tovi vielä tuumaillessa ..

  VastaaPoista