perjantai 19. kesäkuuta 2015

Pihasuunnitelma

Moikka!

Tarvisin nyt kipeästi apua!

Syksyllä olis tarkoitus käyttää pihalla kaivinkone joka poistaa kannot ja parantaa maata muutenkin takapihalla. Mulla täällä suunnitelmat pyörii päässä koko ajan, mut en oikein pääse nyt sellaiseen hyvään lopputulokseen millään, koska mä en puutarhajutuista tai kasveista oikein ymmärrä mitään!

Pihalla näyttää nyt tältä: 


Tässä vielä isompi kuva ongelma-alueesta.. Näyttää mun makuun vähän tylsältä.. sais olla enemmän jotain korkeuseroja tms.


Meidän piha loppuu tuonne, missä tuo penkki on. Tuossa rajalla on ollut mäntyjä ja 4 terijoenssalavaa, jotka nyt koki kohtalonsa ja hävitettiin. Jäi yksi ruipelo pihlaja tuonne töröttään yhden kannon viereen ja sekin varmaan siitä sitten häviää kun kantoja poistellaan..

Suunnittelin siirtäväni noita viinimarjoja vähän leveämmälle tuonne vasemmalle päin riviin ja mansikkaa sitten vähän lisää niin että penkit kääntyis toisin päin. Tuonne trampan taakse ehkä syreeniaitaa tai joku isohko pensas? Tässä vähän hahmotelmaa. Mutta kuten sanoin, en oikein mitään puutarhahommista ymmärrä, niin vinkkejä otan mielelläni vastaan!


Hiekkalaatikon ja kiikkujen paikka olisi väliaikaisesti (tai pysyvästi) tuossa kasvimaan vieressä. Pihalle pitää kuitenkin antaa syksyllä ruohonkasvurauha, niin ei sitten ylimääräistä siellä lasten kanssa olla.

Saunallekin piirsin paikan jos se vaikka joskus tulisi :).. Siihen asti varmaan trampoliini majailee siinä kohtaa. Uusi ulkotuligrilli olisi sitten siinä liiterin vieressä.

Grillipaikan tilalle pitäisi keksiä jotain näkösuojaa.. Meillähän oli siinä se paviljonki, joka olikin ihan ok, mutta kaipaisin jotain kestävämpää ratkaisua.

Huvimaja tai kesäkeittiö on aika hintavia ja turhiakin, kun meillä tuo iso terassi hoitaa molemmat hommat. Ensin mietin, et siirrän tuon kukkapenkin tähän ja laitan jotain teräsverkkoo tai heinäseipäitä sinne taakse johon sit jotain köynnöstä. Mun kasvatustaidot tietäen en kuitenkaan usko että se peittää tarpeeksi. Mielessä on nyt pyörinyt  pergola, johon laittaisin verhot kesäksi. Sivuille laittaisin sitten noita perennoja.

Sisäpuolelle sitten riippukeinu tai riipputuolit, mitkä ei terassille oikein mahdu.
Tekijähän tältä puuttuu ja isännän ilme oli lievästi sanottuna nuiva, kun tätä ehdotin..
Oisko muita ideoita???


Toinen tyylikäs nurkkaus on tässä, mikäli kuvasta mitään selvää saa.. Rakas vanha syreenikin on tullut tiensä päähän.. Meidän pihan komistus ollut aiemmin. Viime talven lumimassat oli sille liikaa, ja puu näyttää tosi surkealta! Syksyllä tämä tästä varmaan lähtee ja suunnittelin että yritän noista versoista istuttaa sitä tähän aitamuotoon jotenkin. Ja sitten siihen eteen kukkia.

Onko tuhoon tuomittu ajatus tuo aidan yrittäminen tuosta syreenistä? Se on siis Unkarinsyreeni. Onko jotain muuta sopivaa viherseinää? Pensasta tms joka sopisi?

Entä sopiiko se pergola vai keksinkö jotain muuta? Auttakaas vähän!

Kukkakysymyksiäkin olisi vaikka kuinka, et miten saisin sen unelmien kukkapenkin, mut jätetään se johonkin toiseen kertaan.. Kunhan saisi nämä isommat linjat selväksi ensin..

Mä jään nyt odottelemaan ideoita ja yritän pitää ainakin viikon verran "blogilomaa" joten vähään aikaan ei nyt postauksia ole tulossa. Ehkä Instan puolella jotain jos muistan ottaa kuvia ;)

Hyvää Jussia! Olokaa kunnolla!

4 kommenttia:

 1. Mä kyllä myös lähtisin puilla ja pensailla rakentamaan näköesteitä. Sun suunnitelma näyttää hyvältä.

  Oikein mukavaa juhannusta koko teidän perheelle.

  VastaaPoista
 2. Mää en ymmärrä pihahommista juur mitään eli en osaa sanoo kyllä mitä vois tehdä toisin, sun suunnitelmat näyttää hyviltä ja mietityiltä. Meillä on molempien naapurien kanssa unkarinsireeniaita. Molemmat nyt tosi lyhyet koska niitä tossa joku vuosi takaperin leikattiin eka kerran 30 vuoteen... Itte en henk.koht tykkää tosta unkarista, koska se ei tuoksu millekään(verrattuna perussireeniin) mutta kyllä sillä hyvän aidan saa, kunhan leikkelee säännöllisesti että pysyy alhaaltakin tuuheena.Kai sen voi laittaa niistä vanhankin taimista (jos niitä on tarpeeks).
  Pihasauna ois kyllä aika mahtava. Meillä oli kanssa suunnitelmissa mutta mies kävi siitä jossain virastossa kyselemässä ja selvitttämässä niin onkin niin monimutkanen ja kallis sitten tehdä kaikkien sääntöjen mukaan, että se jää tekemättä :/

  Kaunista juhannuspäivää! :)

  VastaaPoista
 3. Tilaa teillä ainankin tuolla pihalla näyttää olevan, joten sinnehän voi saada aikaiseksi vaikka ja mitä :) Puilla ja pensailla saa jo kätevästi näköestettä ja näyttävyyttäkin pihaan. Varmasti sun käsissäs hyvä tulee!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä! Minäkin tykkään perussireenistä enemmän, mutta kustannussyistä ajattelin kokeilla tuolla olemassaolevalla sitä aitaa. katsellaampa mitä syksyllä pihalla tapahtuu. :)

  VastaaPoista