lauantai 2. toukokuuta 2015

Mind map

Taannoin kirjastosta lainasin uuden Tea-Mariian sisustusoppaan. Kirja oli hienoinen pettymys. Odotin enemmän Tea-Mariian kaltaisia nerokkaita oivalluksia ja ideoita, mutta kirja olikin aika teoriapainotteinen. Tietysti noita perustietoja tarvitsee kun remppaa/rakentaa, mutta itse en siitä saanut juuri mitään irti.

Yksi asia joka jäi mieleen oli mind map. Kirjassa kehotettiin tekemään oma miellekartta johon kerätään itseä kiinnostavia juttuja. Keskelle iso kuva kaivatusta tyylistä ja ympärille kuvia esim. materiaaleista, kivoista esineistä, maaleista, sävyistä jne. Suunnittelun avuksi ja oman tyylin hahmottamiseksi.

Viimeksi kaappeja siivotessa päätin harventaa myös lehtikokoelmaani ja ennen lehtikeräykseen viemistä leikkelin lehdistä kaikki kivat kuvat talteen. Tähän tarkoitukseenhan ne olivat sopivia. Tuli sitten vähän laajemmalla skaalalla tämä kollaasi tehtyä. Ei ihan ohjeen mukaan, mutta tässäpä se mun tyyli sitten on !??

Olen tehnyt aiemminkin tällaisen kuvakollaasin eräällä sisustuskurssilla ja siellä ohjaaja sanoi että kuva kannattaa laittaa näkösälle paikalle josta usein sen näkee. Huomaamatta ajatukset alkaa sitten niiden asioiden ympärillä pyöriä ja kun tarpeeksi jotain ajattelee niin kohta sen jo saavuttaa.. no, tuolla se on ollut kansion välissä piilossa ja mitä oon saavuttanut??  Koiran! Se piti kollaasiin laittaa kun oli silloin kova koirakuume :)


Hauska oli myös katsoa näin myöhemmin, onko tyyli muuttunut. No vähän. Tykkään vielä enemmän nyt kaikista vanhoista tavaroista ja huonekaluista.  Tämä uusi kuvapläjäys on kyllä niin reilun kokoinen, että ei tämäkään taida näkösälle päätyä.. pitäisi kyllä, koska eihän meillä aivan tältä näytä!!

Oletko sinä tehnyt tällaisia? P.s. Valkoista Harmoniaa -blogissa on käynnissä ihana arvonta! Käyhän osallistumassa!

 

3 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut tuollaista tehtyä, näyttäisi kyllä aika kivalta hommalta.
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi mainio!
  Tuo koirajuttu oli hauska. :)

  Ei ole tullut tehtyä, vaikka lehtiä olisi. En ole raaskinut niitä leikellä, kun kierrätettään tässä perhepiirissä. Pinterestiin keräilen itselle ideakuvia.

  VastaaPoista
 3. Olen lykännyt tätä hommaa aika lahjakkaasti, mutta kivaa on kunhan aloittaa! Vaikeinta on valita kaikista kivoimmat kuvat ja siksihän mullakin tuli tuo koko vähän turhan isoksi.. eihän se mihinkään mahdu esille.. Tykkään itse ihan konkreettisista käsin kosketeltavista kuvista vaikka tekniikkakin on huippujuttu monessa asiassa! :)

  VastaaPoista