torstai 28. toukokuuta 2015

Hortensiat pihalle

Viime kesänä, tasan vuosi sitten ostin kaksi pinkkiä terassihortensiaa. Ne olivat tosi kauniita. Sen hetken.. Sitä muistoa voi vaalia täällä. Luin oikein netistä ohjeet miten kukkaa tulee hoitaa.. silti sille kävi niinkuin kaikille muillekin, kuoli hiljaa pois.. Kukasta lähti ihana pinkki väri ja tilalle tuli harmahtava ruskea.. aikani sitä taivastelin ja vein kukat ulos. Siellä sitten olivat syksyn ja talven pihalla ruskettumassa lisää ja nyt keväällä siirtelin niitä rankoja taas toiseen paikkaan. En edes tiedä onko ne monivuotisia! Siellä ne nyt kököttää hyvin lannoitettuna jos vaikka...

Enempää roposia en halunnut enää tämänmerkkiseen kukkaan tallettaa, joten tänä kesänä olin viisaampi ja turvauduin "viherpeukalo keskellä kämmentä- keinoon" ja laitoin pokkana näitä sisälläkin vilahdelleita tekohortensioita ulos. Näihin ei halla pure, eikä kuivuus haittaa, joten sopii mulle paremmin kuin hyvin!

Ja kaukaa katsottuna ne jopa näyttää melkein aidolta :)
P.s. muratti on aito!..

Huh, huomenna perjantai ja kouluissa kevätjuhlat! Niin ihanasti jo tuomikin tuoksuu siihen malliin että kohta alkaa koululaisilla loma. Niin mukavaa, vaikka itsellä vielä onkin töitä. Ei tarvi aamuisin tapella ylösnousun kanssa ja illalla nukkumaanmenon.. helpottaa arkea kummasti, vaikka oishan se hyvä säilyttää sama rytmi koko ajan, mut kuka oikeesti jaksaa??

Ihanaa viikonloppua ja paljon onnea kaikille valmistuville! 


3 kommenttia:

 1. Hihitin tolle p.s. muratti on aito :D
  Sähän olet ihan yhtä hyvä puutarhuri kuin minä.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Vois olla mullekin hyvä ratkasu :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Juu luulis kestävän nämä hengissä..
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista