perjantai 22. toukokuuta 2015

Desing klassikko?

Muutama sana opiskelusta.. ja tästä hyllystä.

Olen opiskellut nuoruudessani vuoden ammattikorkeakoulussa, minusta piti tulla muotoilija. No ei sitten tullut.. vuosi oli silti mukava ja paljon siitä jäi käteen vaikkei siitä sitä tutkintoa irronnutkaan.

Vuoden aikana suunnittelin ja valmistin lampun, jakkaran, tämän hyllyn ja muutaman ryhmätyönä valmistetun prototyypin. Sain kokeilla hitsausta, sahausta (tietysti), hiekkapuhallusta, muovin muotoilua, opin eri puulajit, ruuvit, mutterit, työtavat..

Tietotekniikka ei silloin ollut niin pitkällä kun nyt ja itse en juurikaan sitä silloin käyttänyt (mikä internet??) , opin kuitenkin vähän kuvanmuokkausta ja piirto-ohjelmaa.

Sain muutaman hyvän ystävän, pääsin Habitareen ja muihin mielenkiintoisiin tutustumiskohteisiin ja tapasin henkilökohtaisesti Stefan Lindforsin! Hän tuli käymään koululla ja arvosteli muutamia meidän piirustuksia. No ei herunut paljon ylistyssanoja ainakaan mulle.. tosin kun tein parannukset joita ehdotti, oli työ jo hiukan parempi ;)

Valaisin oli vuosia kaapissa, sekin tasaista keskivertoa, hetken oli seinällä (oli seinälamppu) ja nyt jossain kaatopaikalla.. Vähän harmittaa joo, mut ei se oikeesti ollut kummonen..

Tuo hylly on osa kokonaisuutta jossa on neljä samanlaista osaa. Tai oikeestaan niistä on vaan kolme käyttökelposta, kun liimasin ekan päin honkia eikä sitä voinut enää pelastaa.. Ajatuksena oli, että näitä voi sit pinota päällekkäin, laittaa vierekkäin jne. Tosi kätevää!.. Nämä oli meillä ekassa yhteisessä asunnossa, sen jälkeen nämä muutti takasin mun lapsuudenkotiin, mistä ne taas pelastin meille kun kotitaloa tyhjennettiin.. Tuolla varastossa ne on odottaneet isännän sahaa että pääsisivät polttopuiksi, mutta koska homma on kestänyt, muistin ne yks päivä ja raahasin sisälle, koska tuohon tuolin viereen piti saada joku hylly lehdille ja kirjoille. Se Expedit oli liian iso sittenkin...

Oi, nyt iski kauhee ikävä sinne takas..

Syitä keskeyttämiseen oli monia:

- huomasin aika pian että keskiverto ei riitä noissa hommissa.. Pitää olla oikeasti lahjakas jotta tuolla alalla pärjää

- mun luovuus katoaa siinä vaiheessa kun mun on PAKKO suunnitella ja tehdä jotain! Muistan vieläkin viidentoista vuoden takaa ne tuskaset illat, kun yritin saada paperille edes jotain järkevää suunnitelmaa huonekalusta jota kukaan muu ei ollut vielä keksinyt..

- ne pari hyvää ystävääkin lopetti (typerä syy, mut lisänä noihin muihin..), koulu oli pikku paikkakunnalla ja siellä oli tosi tylsää noin muuten olla! Lisäksi koti-ikävä vaivasi koko vuoden, oma kultakin oli niiin kaukana!..

Mutta ihania muistoja siitä vuodesta jäi! Ja tämä mun oma "desingklassikko"! .. Empä tiedä, palautanko sahan alle vai jätänkö tähän? Vois ehkä maalata? Tai sit ei? 

Otappa taas selvää...


Kuinkahan monta tekelettä esim. Alvar Aalto on  tuikannut pesään??

Mukavaa viikonloppua!! Mulla ei ole mitään suunnitelmia! Ehkä mä nyt ehdin suunnitella sen mun kasvimaan..

5 kommenttia:

 1. Et missään nimessä polta. Tämähän on osa sinun historiaa ja sitä paitsi ihan uniikki.😊

  VastaaPoista
 2. Tämähän on hieno...ei tuollaista helmeä saa polttopuiksi pistää.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tuohan on just todella hieno ja aivan uniikki hyllykkö, todellakin pidät! Mullakin on kertynyt kaikkea väkerrystä kouluajoilta, esimerkiksi tuollainen muovihyllykkö, joka on muovihitsattu. Ei kauheasti minkään näköinen, mutta silti ihan hauska muisto.

  VastaaPoista