maanantai 28. maaliskuuta 2016

Voi sun feng shui!

No niin!
Alkaa pikkuhiljaa selviämään miksi tietyt asiat takkuaa..
Meillä on fengsuit ihan miten sattuu!

Olen taas opiskellut.. Feng shui-jutut tietyllä tavalla kiinnostaa, vaikka en niistä kauheasti vieläkään ymmärrä, vaikka olen monta opusta jo lukenut. En myöskään ole ihan varma, miten tuohon asiaan pitäisi suhtautua? Onko se hömppää vai faktaa? Mitä mieltä sinä olet?


Nyt asiaa taas tutkin ja laitoin Bagua-kartan meidän talon pohjapiirroksen päälle. No, meillähän on rakkausnurkka varaston kohdalla! Ja onko siellä siistiä? No ei taatusti ole.. Tuoko siivoaminen ja turhan rojun pois vieminen lisää romantiikkaa? Sitä en tiedä, mutta voihan sitä koittaa ;). Tulee siitä joka tapauksessa hyvä mieli :)

Toinen kohentamisen paikka on tuolla rahaosaltolla, eli pojan huoneessa. Sinne pitäisi viedä joku esine, joka kutsuu qitä sisään; tuulikello, lippu tai mobile, virtaavaa vettä tai sitä kuvaava taulu, sinisiä, violetteja tai punaisia esineitä, terve, kiiltävä ja pyöreälehtinen kasvi, arvokas esine, antiikkia, kokoelma tai seteli ja kolikko. Tuo kukka multa löytyy (rahapuu), mutta muuten on aika vaikea homma.  Onhan siellä sinistä ja punaista jo nyt. Mobilea poika tuskin sinne haluaa, eikä kyllä mitään solisevaa juttuakaan..Kolmas asia jonka haluan paremmaksi on terveys. Sen paikka meillä on mun askarteluhuoneessa! Sielläkin on "vähän" turhaa kamaa ja paljon keskeneräisiä juttuja. Onko siinä se ongelma? Olenko välillä heikossa kunnossa niiden takia? Sekin täytyy siivota kunnolla ja katsoa onko siitä apua ;).
Terveyskohtaa voi myös vahvistaa mm. seuraavilla keinoilla:

-tuoreet kasvit ja hedelmät
-eriväriset  leikkokukat
-värikkäiden puutarhojen yms kuvat ja maalaukset
-vihreät ja keskisiniset esineet
-puuesineet- ja kalusteet


Siivouksen lisäksi sinne voisi kyllä viedä jonkun kivan puutarhakuvan ja jonkun kasvin. Tuollahan on ikkuna ja aamuaurinko paistaa sinne ihanasti. Jos olisin innokas taimikasvattaja, olisi siellä hyvä paikka sille harrastukselle.

Onhan tuossa Feng shuissa paljon kaikkea itselle outoa, jota en oikein sisäistä. On Yin ja Yang, viisi elementtiä, Qi jne. Paljon opeteltavaa ja sisäistettävää. Ehkä en kuitenkaan ota sitä niin vakavasti, vaan ihan leikkimielellä kokeilen juttuja.

Mitä mieltä sinä olet Feng shuista? Onko kodissasi jotain juttuja juuri sen takia?
 

2 kommenttia:

  1. Onhan siinä feng shuissa jotain järkeäkin, omassa kodissa en tiedä onko sitä vai ei.
    Kivaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Hieman olen tuohon tutustunut ja siksi sänky ei ole ikkunan edessä ja chin suoraa ulosvirtausta oldn muutamassa kohtaa yrittänyt estää mobiileilla:)

    Nyt on muotia Konmarittaa, joka saa myös energiat paremmin virtaamaan kun koti puhdistuu turhasta tavarasta:)

    VastaaPoista