keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pitsitaidetta

Tätä taideteosta olen tehnyt jo monta kuukautta ja nyt se on vihdoin siinä mallissa että voi seinälle laittaa!

Homma alkoi liinojen metsästyksellä, joka ei ollutkaan ihan helppo homma! Mulla oli pari pikkuliinaa itsellä ja äidiltä sain muutaman. Sitten kirpparilta loput. Homma jatkuu edelleen, liinoja voi lisäillä miten haluaa jälkeenpäinkin kun sopivia sattuu kohdalle.Tärkkäysvaiheessa meinasi mennä hermot.. Sokeritärkkäyksellä yritin, mutta tuli aivan liian letruja. Laitoin sitten yhdelle askartelupalstalle kyselyn, mitä pitäis tehdä ja sain tosi paljon vastauksia! Lopulta päädyin liimavesitärkkäykseen, jossa liimaa 2/3 ja vettä 1/3. Sillä suhteella liinoista tuli kovia ja pysyvät nyt oikeassa asennossa paremmin.Pari liinaa kerrallaan laitoin tärkkäykseen ja sekin vei siis aikaa. Maalasin myös muutaman liinan spraymaalilla sopivammaksi (joulunpunaiset). Tuskaa oli odottaa liiman ja maalin kuivumista!!

Sommittelu olikin sitten aika mielenkiintoista.. Laitoin kaikki palat ensin lattialle ja mallailin siinä sopivaksi. Ongelma oli vaan kuvitella miltä se näyttää seinällä.. Erinäisten teippi- ja neulaviritysten jälkeen länttäsin liinat sinitarralla seinään haluttuun muotoon ja aloin miettimään lopullista kiinnnitystä. Sinitarra ei houkuttanut, kuten ei teippikään. Ompelua jo aloitin huomatakseni vaan että onhan se työlästä! Sitten keksin kiinnittää liinat toisiinsa ohuella rautalangalla. Sitten ne on helppo irrottaakin, jos haluaa lisätä jotain johonkin väliin. Kaksi naulaa oli seinässä jo valmiina edellisen taulun kinnityksestä, joten ne sai riittää. Kevyt rakennelma siis.

Mä olen tähän ihan supertyytyväinen!!Kyllähän tuohon vielä mahtuu lisäilemään muutaman uudenkin liinan. Turkoosia, vaalean vihreää, keltaista..
6 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis siitä tuli. Huomasinkin kun kyselit neuvoja palstalta. Kiitos kun kyselit, mulla oli pari vuotta sitten sama projekti menossa ja menetin hermoni kokonaan sokeritärkin kanssa. Uskaltaiskohan sitä koittaa taas uudestaan?

  Aivan ihanaa pääsiäisviikkoa teille!

  VastaaPoista
 2. Minä tein vähän vastaavan taulupohjaan,,kiva tuli. Kiva on tuo sinunkin!
  -Päivi-

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava!Meidän olkkarin katto taitaisi kaivata juuri tuollaista taidetta<3

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Minäkin aloitin homman kokeilemalla sokeritärkkiä ja siitä tuli vaan harmia! Liimalla pysyy ja tulee napakoita, jotka on sit helppo kiinnittää.

  Taulupohjaankin tulisi kyllä kiva! Kävikin mielessä, että olisin styrox-levyn päälle laittanut kankaan ja siihen sit neulalla liinat kiinni. En vaan tarpeeksi suurta tähän hätään löytänyt, joten tein sit näin.

  Ainakin tämä taulu on uniikki ja sai valita just ne värit jotka meille sopii :)

  VastaaPoista