torstai 1. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja uusi tyyli?

Hyvää uutta vuotta 2015!

Vuosi vaihtui ja taas on aika suurten lupausten.. Palaan siihen postauksen lopussa. Nyt alkuun on kerrottava mun hauskasta eilisestä päivästä!

Aivan perinteisellä kaavalla ei mennyt tällä kertaa mun aatto. Näin yhden raketin. Se nyt ei haittaa, koska sain niin paljon aikaan. En tiedä oliko kaikki se laiskottelu, mitä olen loman aikana harrastanut tehnyt tehtävänsä kun mulle tuli akuutti siivousvimma! 

Pari viikkoa on muhinut päässä ajatus lasten huoneiden vaihdosta ja eilen se sitten toteutettiin! Tämä siksi, koska alunperinkin huoneet on suunniteltu näin päin. Vaatekomerossa on tytöllä enemmän henkaritilaa, mikä mahdollisti sen, että nukkekoti mahtui kaapin sisään. Ja siten saatiin eskarilaiselle toivottu kirjoituspöytä mahtumaan huoneeseen.

Olihan se tietysti pienimuotoinen urakka.. Mun apurit ei oikein jaksaneet alkuinnon laannuttua enää olla kovin ahkerasti mukana ja päävastuu hommasta jäi mulle. Onneks mies kotiutui töistä ja auttoi huonekalujen kanssa. Samalla tuli karsittua taas tavaraa kiertoon ihan kivasti. Päätin et varaan heti kirpparipöydän ja kiersin sit lopen koko päivän ympäri kämppää koluamassa muitakin kaappeja.. aamuyhdeksältä alotin ja illalla kymmeneltä maltoin istahtaa.. kyllä löytyi rompetta! Oli oikein sellanen hävitysfiilis, et aika moni sellainen juttu, mitä oon jemmaillut syystä tai toisesta sai nyt lähtöpassit. Kaksi jätesäkillistä lähti roskiin ja vaatehuone on täynnä kirpparille meneviä..  
Meidän uusi tyyli..


Mun apurit työssään..


Aika voittajafiilis tuli kyllä! Homma jatkuu vielä tänään, kun en kuitenkaan kaikkia paikkoja kerennyt tonkia.. Toivottavasti samalla vireellä! Myös huoneet on loppustailausta vaille, joten niistä tulee kuvia myöhemmin.

Ja nyt siihen lupaukseen. Koko viime vuoden "laihdutin" ja saldona on + 2kg.. joten ei sitä nyt..

Sen sijaan aloitin ostolakon jo 23.12 sen hupaisan pallovaloreissun jälkeen. Päätin että yritän olla Sata Päivää Shoppaamatta! Kuulostaa hienolta, mutta luulen että se on vaikeaa. Olen aika kova osteleen juttuja hetken mielijohteesta varsinkin verkkokaupoista ja sitten myöhemmin kaduttaa. Tähän toivon nyt muutosta ja kokeiluun lähtee tällainen pätkä. Alkoi siis reilu viikko sitten ja loppuu 1.4. Koskee kaikkia "turhia"ostoja kuten; sisustustavarat, tekstiilit, lehdet, kirjat, vaatteet (poikkeuksena alusvaatteet ja sukat) yms. Kirppariostoja mietin, kuuluuko ne kategoriaan, mutta eilen kun karsittiin lasten tavaroita, joista iso osa on kirpparilta hankittuja, tulin siihen tulokseen että niitäkään en salli.. aika karulta kuulostaa..

Motivoimiseksi olen pitänyt kirjaa ostohaluista ja vähän laskenut hintaa, jonka olen "säästänyt" kun en ole tuotetta hankkinut. Se on tehokas tapa! Tähän tyyliin:

Paikka: verkkokauppa
Ostos: uusi softshell-takki
Tarve: periaatteessa ei..
Säästö: 70€
Tunne: en tarvitse välttämättä uutta takkia, joten aika helppoa oli jättää ostamatta. 

Muutamia merkintöjä on tullut ja pienistäkin jutuista tulee iso summa ajan kanssa. Säästöä on kiva seurata! Ainakin vielä..tiedän että kevättä kohden taas tulee "tarve" kaikelle pienelle kivalle.. Katsotaan, miten käy! 

Tule sinäkin mukaan!
 

2 kommenttia:

  1. Hauska haaste tämä, että yrittää olla ostamatta sataan päivään mitään.. minunkin pitäisi mutta nyt ei pysty kun vauvalle pitää pakosta hankkia jotain :D Voisin kuitenkin kanssa yrittää kirjata ostojuttuja, niin jospa se saisi edes minimoitua ostohalukkuutta :D

    VastaaPoista
  2. Kiva että olet hengessä mukana! Tuo kirjaaminen kyllä auttaa kummasti, kun näkee paperilla summan esim. viikoittain, minkä on "säästänyt" :)

    VastaaPoista