sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Repsahdus!

No niin, tunnustuksen aika! Eilen koin ensimmäisen repsahduksen ostoslakon suhteen ja huono omatunto vaivaa.. mun ostos oli todella pieni, mutta ostos kuitenkin ja vieläpä vähän turha..

Kirpparilla siis kävin eilen ja sovittiin tyttären kanssa joka oli mukana että hän ostaa omalla rahalla jos jotain haluaa. Näin tehtiinkin, mutta koriin tarttui myös itselle kuorintavoide ja peltipurkki! Perustelin ne tietysti hyvin. Kuorintavoide oli avaamaton ja lisäksi mun suosikkituote, mitä ruukaan ostaa muutenkin. Nyt sain sen vaan halvemmalla. No, kyllähän mä ilman sitäkin voin elää, mut silti mun piti se ostaa.. Toinen oli täydellinen joululahja ensi joulua ajatellen ja maksoi vaan 50 senttiä, joten sitä ei paljon tarvi puolustella.. 

Mutta kyllä tuntui inhottavalta mennä kassalle ne tavarat korissa.. ihan kuin ois suuremmassakin pahanteossa ollut.. jotain konkreettista on siis tässä kuukauden aikana ajatuksen tasolla tapahtunut, joten tosi hyvä juttu tää tulee olemaan! Aion siis jatkaa taas normaalisti tästä eteenpäinkin lakkoilua. 

Ostoksiin meni yhteensä 4,50e.. varsin kohtuullista siis. Varsinkin kun olen myynyt kirppistavaroita tässä kuussa eteenpäin monella  kympillä. Ajattelinkin, että lakon jälkeenkin voisi pitää sellaisen säännön, että shoppailisi vaan silloin kun on ensin myynyt jotain pois, samalla tavaramääräkin pysyy kohtuullisena.

Muitakin hyviä vinkkejä on tullut tässä matkan varrella kokeiltua. Mulle toimii se, että maksaa aina käteisellä. Ostokset pysyy väkisinkin maltillisina kun mulla ei juuri koskaan ole käteistä! Toinen erittäin hyvä konsti on jonkun ihanuuden löytyessä ostaa se vasta seuraavana päivänä. Tai viikon päästä. Mulla ainakin suurin osa mieliteoista menee siinä ajassa ohi, ja huomaa ettei se enää olekaan niin pakko saada :).

Kuukauden aikana olen ajatellut mm. seuraavia ostoksia:
- softshell-takki  70€
- hiihtoasu           130€
- jouluvalot            12€ (joulun jälkeen olivat alessa, ja näitäkään ei tieten ole jo tarpeeksi..)
- angry birds emalimuki 8€
- tapettia pojan huoneeseen 2 rll hinta ??
- taulu/juliste pojan huoneeseen 8-30€
- sisustuskirja 22€ (onneksi kyseessä kirja, joka julkaistaan vasta maaliskuussa, en siis edes 
   voinut ostaa! ;))
- tilaus hyvän tuulen puodista 30€
- vanha ihana ikkunanpoka nettikirppikseltä 15€
- tulppaaneja 6€ (nämä sain, kun mies ne lopulta osti..)

Onhan näitä.. enhän mä nyt kaikkia olisi ostanut, mutta kyllä helposti nuo pienemmät ostokset olisin voinut toteuttaa.. ja niistähän kertyy ajan mittaan isoja summia. Tuollanen kirjaaminen kyllä kannattaa, ainakin toteutuneista ostoksista. 

Ohhoh, tulipas tässä nyt taas avauduttua.. pitää hetken miettiä ennen kuin julkaise-nappia painan. Onko tämä sellainen asia jonka haluan jakaa? Blogia lukee moni tuttava ja aina tällaiset "iholle" menevät jutut mietityttää.. Uskon  kuitenkin että en ole ainoa säästökuurilla oleva omia kuluttamistapoja kyseenalaistava ihminen ja siksi tämän julkaisen.

Onkohan siellä kohtalotovereita? 3 kommenttia:

  1. Sä oot kyllä todella sinnikäs, kun ostolakko on pitänyt! :) En tiedä, pystyisinkö itse samaan :D Hyvä kyllä ois pitää joskus vastaavaa lakkoa, tulis karsittua pois ne turhat ostot!

    VastaaPoista
  2. Kohtalotoveri�� Sä olet maltillisena pysynyt!!!Taidan itsekkin kokeilla helmikuussa samaista kuuria....Materialisti kun ei kamalan houkutteleva sana ja määrite....

    VastaaPoista
  3. Kannattaa kyllä kokeilla! Tää alkaa kääntymään jo paremmalle puolelle kun alkujärkytyksestä toipuu, et onkin ihan kivaa olla ostamatta! Ja tosiaankin alkaa sit miettiin monipuolisemmin jo olemassa olevia tavaroita, et voisko niille tehdä jotain tuunausta tms.

    VastaaPoista