maanantai 15. syyskuuta 2014

Omppukuivatuksen tulokset

Omput ovat nyt kuivuneet (melkein) ja tulokset nähtävillä. 

En suosittele kuivattamaan narussa roikottaen.. kerää vaan hitokseen pikkukärpäsiä koko kämppään ja ei edes kuivu. Pidin neljä päivää ja omput oli sittenkin vielä aivan kosteita ja täynnä niitä kärpäsiä.. no ei tehnyt mieli niitä suuhunsa laittaa vaikka olisivat kuivuneetkin.. Se satsi siis epäonnistui. 

Jääkaapin päällä oleville kävi paremmin. Kuivuivat ihan ok. Annoin olla neljä päivää, käänsin puolessa välissä ja valmiita mielestäni olivat, joten laitoin purkkiin. Vähän niiden kuuluukin jäädä sellaiseksi nahkeiksi. Maku on hieman minusta makeampi, mitä tuoreessa ompussa. 


No eihän mun kokeilu siihen jäänyt. Innostuneena laitoin uuden  satsin kuivumaan. Tällä kertaa vaatehuoneen hyllylle, kun ei muutakaan joutilasta tasoa ollut käytettävissä. Kolmantena päivänä, vaikka olin ne kääntänyt, oli ne vielä kosteita ja ne pirun kärpäset oli sinnekin löytäneet tiensä! Ajattelin että se sanomalehti on se juttu, millä onnistuu, kun kerää kosteutta ompuista, mutta kyllä se vaatii sen lämpimämmän paikan kuin tavallinen huoneenlämpö. Jääkaapin päälle siis tai pannuhuoneeseen..

Ja mikäs tässä puuhastelussa oli sit parasta? No se, että kun kaikki oli jo tehty. soittelin äitini kanssa ja kävi ilmi että hänen varastossa majailee sellanen kuivuri ihan tyhjän panttina!!..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti