sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Kasviterraario

Tämä se vasta oli kivaa! Kasata oma pienoismaailma lasipurkkiin!
Ylivieskan Kärkkäisellä on loistava valikoima kaikenlaista juuri tätä varten. Isoja ja kohtuu edullisia lasipurkkeja, minikasveja yms.

Ja kun kerran tehdään purkkikukkia, niin tehdään sitten useampi. Isossa purkissa ovat aidot kasvit. Toiset purkit ovat ihan rehellisesti feikkikamaa, mutta nykyään saa niin aidon näköisiä tekokasveja, että en näe tässä mitään ongelmaa. Varsinkin kun päätyivät lopulta keittiön kaapin päälle, minne ei juuri auringonpaiste eksy..

Isossa purkissa on minijuoru ja mini viirulilja ja sit vielä joku kolmas, jonka nimeä en tiedä. Pohjalla on istutussoraa ja sen jälkeen multaa ( tavallista kukkamultaa). Kasvien istutuksen jälkeen levittelin päälle vielä koristesoraa, joka mun tapauksessa on Lofooteilta kannettua simpukkamurskaa.

Tein purkkiin vielä kannen Ikean korkkipannunalusesta. Toivottavasti nämä nyt viihtyvät, tykkään niin kovasti!
Mitäs tykkäät? Oisko sunkin juttu?


7 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea! Mäkin haluan heti tehdä oman. Harmi, että Kärkkäistä ei ole lähellä, mutta täytyy katsoa noita materiaaleja muista kaupoista. Tuo simpukkamurska olis tosi ihanaa! Kansi ei kai voi olla ihan ilmatiivis, etteivät tukehdu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi tarvikkeita löytyvän muualtakin. Eikun kokeilemaan! Simpukkamurska on kyllä nättiä, ripottelen sitä joka paikkaan, kohta täytyy lähteä hakemaan lisää.. ;). Väkisinkin kannesta tuli vähän väljä, kun mattopuukolla yritin sitä leikata. Aina välillä tuulettelen muutenkin.

   Poista
 2. Tulipa todella kivat. Nämä voisi olla myös minun juttuni, vaikka mulla onkin taipumusta tappaa kaikki kasvit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee kuten minä, että käytin osaan tekokukkia. Ne ainakin selviää! ;)

   Poista
 3. Tän tapaista olen kyllä harkinnut kokeilevani, mutta semmoisen ison pullon. Vielä pitää puntaroida miten kärsivällisyys jaksaisi ja kestäisi siinä rakennusvaiheessa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho! Mulla ei moiseen kärsivällisyys riittäisi! On varmasti upea jos alat tekemään :)

   Poista