sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Aikuisten puoliparvi

Selailin yks päivä nettiä ja törmäsin ihanaan ideaan. Tai no, olenhan sitä ideaa jo kokeillut itsekin tytön huoneessa, mutta että aikuisille.. eli meille?

Innostuin välittömästi! Matkassa oli kuitenkin pari muuttujaa..

Alkuperäisenä ajatuksena oli laittaa meidän sänky vähän korkemmalle hyväksi käyttäen Ikean hyllyjä ja lipastoja. Samaan tyyliin kuin tytön sängyssäkin jokin aika sitten. Postaus aiheesta löytyy täältä.
Ongelmia oli monia. Ensinnäkin meidän patjat on 90cm leveitä ja koko sängyn leveys siis 180cm. Lipastot ja hyllyt olivat liian lyhyitä/kapeita. Kokonaisuus olisi näyttänyt vähintäänkin hassulta.. Toinen ongelma oli sälepohjan alla olevat moottorit, joilla pää-ja jalkapuolet nousee ylös. Ei siis voi laittaa patjoja pelkästään hyllyjen päälle. Ai että harmitti! Kaappeja olisi ollut tarpeeksi ja sängyn alle olisi saanut paljon tavaraa jemmaan.

Mutta en antanut periksi. Mietin monenlaista ratkaisua ja mieheltä se kuningasidea kaikessa yksinkertaisuudessaan sitten tuli! Miksei vaan vaihdeta korkeampia jalkoja?? No niimpä! Toisinaan toivoo että sitä ajattelisi asioita hieman yksinkertaisemmin, niinkuin miehet.  Naisen logiikka on välillä monimutkainen.

Ratkaisu oli siinä ja hoituikin aika nopeasti. Jalat ovat nyt 45cm korkeita. Ihan hyvä, mutta mulle se ei riittänyt. Halusin jalat piiloon. Ja sitten se homma riistäytyikin täysin käsistä..

Jokin aika sitten mulla kävi hyvä tuuri. Naapurissa tehdään kovasti remppaa ja "jätettä" syntyy pakostakin. Huomasin sattumalta nettikirpparilla heidän ilmoituksen jossa sai hakea pihalta ylimääräistä lautaa ilmaiseksi. Nauloineen päivineen kylläkin! Arvaatko kuka haki??

Iso työ oli naulojen poistossa, mutta muuten nämä seitkytluvun kattopaneelit olivat juuri passeleita tähän projektiin!

Kokonaisuudesta tuli aika massiivinen. Tässä kohtaa täytyy kiitellä meidän makkarin suurta kokoa, että sänky kuitenkin näyttää sinne ihan hyvin mahtuvan tälläkin koolla. Valkoinen taso mikä meillä ennen oli sängyn takana, jäi luonnollisesti aika matalaksi, joten uusi päätykin piti saada. Lautaa oli vielä jonkin verran ja siitähän se oli helppo tehdä. Ihan itse sahasin ja ruuvasin runkoa ja päätyä. Ja minusta siitä tuli tosi hieno! Olen ylpeä itsestäni!

Alkuperäinen ajatus oli maalata koko juttu. Laitoin kyselyn facebookin sisustussivustolle, mitä tälle tekisin. Vastauksia tuli laidasta laitaan, keltaisesta ja mintunvihreästä aina seinän maalaukseen asti.. Osa oli sitä mieltä et just näin on hyvä ja olen itsekin nyt sitä mieltä, kun tämä on jo tovin makkarissa majaillut.Sängyn alle saa säilöön paljon tavaraa. Lähinnä tekstiilejä, koska feng shuin oppien mukaan sängyn alla ei saisi säilytellä  mitään epämääräistä roinaa.. ;)Valkoinen liinavaatekaappi näytti liian matalalta tuossa sängyn vieressä, joten tilalle toin ikeahyllyn. Tarkoituksena on laittaa tuohon jotkut jalat, että nousisi vielä ylemmäs, häiritsee mua vähän, että on nyt niin saman korkuinen päädyn kanssa.

Sänky on nyt niin korkea että koira ei sinne pääse. Se on plussaa :)
Ja parasta on, että tämä toteutui nollabudjetilla! Jalat ja ruuvit löytyi kotoa ja laudat siis naapurista :)
 Ihanaa sunnuntaipäivää ja hyvää lomaa niille, joilla sellainen on!

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää! Maalaamaton puu sopii musta hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän kävi vähän huonosti, koska menin alaosan jo maalaamaan innoissani mustalla (!!) ja sitten tulinkin heti katumapäälle. Iso homma oli sahata uudet laudat ja materiaalin loppuessa käännellä loput laudat puupuoli ulospäin, jotta sain saman tuloksen kuin ennen maalaamista.. Todellakin opin siitä virheestä! Mutta nyt se on ihana taas!

   Poista
 2. Aivan upea! Ei kannata maalaamalla kaunista puunpintaa pilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukaiseppa Outi tuo aiempi kommentti.. Nyt onneksi on urakka takanapäin ja ihana puupinta taas esillä :).

   Poista