perjantai 3. kesäkuuta 2016

Astiakaappi (ja kuinka voikaan homma mennä pieleen..)

Ensimmäiseksi kesäprojektiksi pääsi astiakaappi. Vaikka kuvassa kaappi näyttää ihan siistiltä, ei se sitä ollut. Seinää vasten ollut puoli oli todella huonossa maalissa ja muutenkin näytti siltä että maalikerroksia oli vaan lätkitty edellisten päälle ilman sen kummempaa hiontaa tms.

Niinpä aloin isoon urakkaan, mikä näin jälkikäteen ajateltuna olisi saanut jäädä tekemättä, koska:

- maalikerroksia oli alaosassa neljä ja yläosassa kolme
- ikinä en ole nähnyt noin tiukassa olevaa maalia
- alussa mulla oli niin huonot välineet että lähti järki ennen kuin maali!

*Ihan ensiksi koitin hioa maalia pois.. Ihan turhaa hommaa!
*Seuraavaksi hain maalinpoistoainetta. Litran purkki hujahti todella nopeasti jo pieneen alaan kaappia, periaatteessa ihan hyvin maali sillä joistakin paikoista lähti, mutta purkkeja olisi saanut olla varmaan puolen kymmentä koko komeuteen, joten se kokeilu jäi sit siihen.. yhden purkin hinta kuitenkin liki pari kymppiä..
*Seuraava kokeilu oli kuumailmapuhallin. Itseltä ei sellaista löytynyt, joten piti lainata kaverilta. Niin rakastuin siihen vehkeeseen! Pieni lämmitys ja kaikki kolme maalikerrosta sai kuoria pois ja alta paljastui ihana puupinta. Tästä operaatiosta pieni video alhaalla!
Maali lähti loistavasti siis yläosasta, mistä videokin on, mutta alaosasta lähti vain uloin kerros ja pari kerrosta jäi vielä hiomakoneelle..
*..joka sekin otti ja hajosi viime metreillä..

Siispä kaikkien vaikeuksien jälkeen olin sitä mieltä, että tää on just hyvä näin! Rustiikkia, rustiikkia.. Ja silmä tottuu.. Jos joskus maalaan, niin hioa pitää vieläkin ja väri voisi olla ihana vanha jadenvihreä, mikä on havaittavissa tuolla alempana kuvassa.
 Tää kyltti sopi kyllä mainiosti tähän! :)


Kaapin sisäpuolelle en koskenut.. tänne sopisi vanhan ajan hyllypaperit, saakohan mistään?
Tai sit nykyaikaisesti dc-fixiä..

Tässä kohtaa hiomakone sanoi sopimuksen irti.. ei ois paljoa enää ollut.. Käsin hiomalla en jaksanut pakertaa..

Kävi mielessä että sudin sinne tänne lisää valkoista maalia ja sit hion sieltä täältä pois että tulis yhtenäisempi ilme, mut ajatuksen tasolle vielä ainakin jäi. Aika näyttää :)


Tästä siis lähettiin..


Harmittaa kovasti näin jälkikäteen että aloin koko hommaan, olisinhan vaan voinut tuon sivun maalata.. mut eipä sille mitään enää voi ja kun olin aloittanut, niin pakkohan se oli "loppuun" tehdä..
Olihan tuo ihan opettavainen puuhastelu, monta uutta työvaihetta tuli kokeiltua ja seuraavaan projektiin lähdetään taas vähän viisaampana ;).


Tässä välivaihetta.. ihana tuo vihreä sävy..


Ja tässä se hauska kotivideo :). Toinen video ois ollut parempi, mut se oli liian pitkä ja mun leikkaamistaidot olemattomat, niin mennään tällä:

8 kommenttia:

 1. Mulla on olohuoneessa ikuisuusprojektina jakkara, josta oon jo saanut hiottua näkyviin samanlaista vihreää maalia, lisäksi turkoosia, ruskeaa ja beigeä. Järki lähtee, mutta maali pysyy! Kovan työn olet tehnyt kaapin kanssa ja tykkään mahottomasti lopputuloksesta :)

  VastaaPoista
 2. Hahhah anteeksi mutta naurattaa tuo lähti järki ennen kuin maali... Otan osaa ja voin niin samastua tuskaasi :D

  Hyllypapereita myydään edelleenkin. Olen ostanut ainakin Coloresta (tosin sitä ei enää ole) ja olikohan Kodin1:stä aikoinaan. Tai jostain vastaavasta.

  VastaaPoista
 3. Kyltti kruunaa projektin :D
  On siinä ollut urakkaa!

  VastaaPoista
 4. Upean pinnan sait aikaiseksi, kaappi on kaunis!

  VastaaPoista
 5. Mahtava kaappi, kaunis kun mikä!
  Kivaa kesää! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista ja hyllypaperivinkistä :).

  Oli tosiaan aivan posketon homma, mut niin tyytyväinen olen itsekin nyt kun silmä on siihen tottunut. Tykkään eniten juurikin tuosta kohdasta, mikä jäi vähän kesken ;). Ehkä pitää toteuttaa se ajatus että lisään vähän maalia ja hion nätisti.

  Hinku olis jo toisiin projekteihin, mutta hiomakone on ja pysyy hajalla. Pitäis hankkia uusi, kun tietäisi minkä..

  VastaaPoista
 7. Tosi kivan näköinen tuli tuosta kaapista! Itsellä olisi vanha metallinen kaappi entisöitävänä. mietin että siihen voisi käyttää hiekkapuhallusta niin saisi sekä maalin ja ruosteen poistettua samalla. Varmasti hyvin toimiva tapa oli puupinnalle tuo kulmailmapuhallin.

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista