lauantai 15. elokuuta 2015

Ihana valo

Heti alkuun kiitos kaikille, jotka osallistuivat pöllökoruarvontaan! Arpaonni suosi Henna73:sta ja hänelle on lähdössä turkoosi pöllökoru heti maanantaina :).

Sitten remppauutisia. On jo niin voiton puolella koko homma! Seinät on nyt maalattu ja kaikki on valmiina tapetointiin ja laminaatin laittoon. Niihin hommiinhan on myös se apumies tulossa :).

Huoneesta tuli ihanan valoisa ja raikas. Tämähän oli se huone mikä ekana piti rempata, kun tänne muutettiin... ja viimeisenä se nyt tehtiin. Enää ei ole koko talossa kuin vessa ja pesuhuone joihin ei olla mitenkään koskettu. Loppuu siis treenipaikat ellei sit aloita koko hommaa alusta ;)


Ei nuo seinät kyllä sitä parhainta a-luokkaa ole, mutta kylläpä ne mulle kelpaa. Kuitenkin sitä tavaraa tulee eteen enemmän ja vähemmän.. Verholauta irtosi, mutta kattoon jäi samanlainen lauta kuin pojan huoneessa. Naulattu kattoon kiinni ja katon uusiminen ei kiinnosta. Siispä jää tuohon. Hetken päästä siihen ei kukaan kiinnitä huomiota, kun verhotanko ja verhot tulee.

Se seinä jossa tapetin mukana lähti myös ulointa kerrosta kipsilevyä, oli aika haastava.. mietin siihen monia vaihtoehtoja: (kuvassa vasen seinä)

-lautaseinä (eikö jo vihdoinkin johonkin!!)
-siistimpi paneeliseinä
-halltex-levyt
-tasoitustapetti ja maali
-levytys uudestaan
-olohuoneen tyylillä röpelöinen laastiseinä
-bensakanisteri ja tulitikut.. No, ehkei kuitenkaan ;)

Kaikissa oli jokin vika;

-lauta- ja paneeliseinä vaatisivat koolauksen, jota en olisi itse osannut tehdä siististi oven ja pistorasian kohdalta ainakaan.

-Halltex-levyihin ihastuin täysin, koska esim. tekstiilipintaiseen olisi voinut nastoilla laittaa julisteita kiinni ja kun ottaa ne pois, kangas palautuu ennalleen. Seinään olisi kuitenkin mennyt kaksi pakettia levyjä ja tämä olisi maksanut yli 300€, mikä on minusta aika kallista yhteen ainoaan seinään..

-laastiseinä olisi ollut myöhemmin hankala poistaa, jos haluaakin jotain muuta

-uudelleen levytys kuulosti jo ajatuksen tasolla niin isolta urakalta, että en sitä sen enempää miettinyt

-tasoitustapetti oli ihan ok vaihtoehto, mutta halusin kuitenkin kokeilla maalausta ensin, peittäisikö se yhtään seinän epätasaisuuksia. No, ei peittänyt! Siispä tein epätasaisuuksia pakkelilla vähän lisää. Se mitä ei voi peittää sitä pitää korostaa! Tämä on jäänyt mieleen Marko Paanasen sisustusohjelmista.. ;)
Ja maalasin seinän vielä neljään kertaan ristiin rastiin vähän miten sun sattuu. Ei enää niin paha, oikeastaan normaalivalossa sitä ei juuri huomaa ollenkaan. Se riittänee tällä erää meille. Myöhemmin jos alkaa haittaamaan, päälle pystyy vielä laittamaan noita muita vaihtoehtoja.


Tapettiseinälle ei tarvinnut tehdä muuta kuin vähän tasoitella.


Niin ihana vetää tän kasari/ysäri-muovimaton päälle laminaatti!

Huomenna ehkäpä on kokonaan valmista! Ihana päästä siivoamaan kunnolla, kun saa evakossa olleet tavarat takaisin neidin huoneeseen. Tyttö onkin ollut aika tylsistynyt, kun kaikki on hukassa tai jonkun takana, ettei ole päässyt kunnolla leikkimään.

Koko talo on kyllä kun pommin jäljiltä, miten voikaan tuollanen "pikkuremppa" saada joka paikan niin sekaisin??

Nyt nukkumaan että jaksaa huomenna touhuta! Sääennustuskin lupaili kolme peräkkäistä päivää aurinkoa ja yli 20 lämmintä! Pakko vähän päästä uloskin :)

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Siellähän on remppa edistynyt aimo harppauksen. Nyt vaan odotellaan kuvia valmiista huoneesta.

  VastaaPoista
 2. Heippa! Sinut on haastettu. :)

  http://marikankoruilut.blogspot.fi/2015/08/haastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista
 3. Kohta onneksi valmista!

  Kiitos haasteesta! Käyn sen kimppuun pikapuoliin :)

  VastaaPoista