perjantai 27. helmikuuta 2015

Lintutyyny ja nettikauppavinkki

Eilen saapui ensimmäinen tilaukseni Aliexpressiltä. Kampaajani vinkkasi kaupasta mulle pari viikkoa sitten ja mun piti heti mennä tutkimaan sitä lähemmin. Vinkkaajalla oli hyviä kokemuksia tilaamisesta ja myös netissä oli paljon kertomuksia tästä. Eka päivä menikin tutkiessa valikoimaa jota on todella runsaasti! Tavaraa on joka lähtöön ja ylikin! Myös tavaraa, jota et tiennyt olevan olemassakaan/tarvitsevasi.. Varoitus siis tähän väliin; jos et ole aiemmin tutustunut, niin varaa ekaan kertaan aikaa! Mulla meni ekana päivänä 8 tuntia kun tutkin mitä kaikkea siellä on.. joo-o, oli tosi huono omatunto koneella istumisesta ja järkyttävä päänsärky vielä seuraavana päivänäkin! (onneks en tee päätetyötä, eihän mulla pää kestäis..).

Mut siis asiaan: kyseessä siis Kiinalainen nettikauppa, jossa on eri myyjiä ja heillä omat valikoimat. Sivut on selkeät ja löytyy kategorioita moneen lähtöön. Kun kirjautuu, pystyy laittamaan tuotteita toivomuslistalle ja sähköpostiin tulee ilmoitus aina kun joku on tarjouksessa, mikä sulla on siellä listassa :). Myyjät saavat palutetta ostajilta ja ne näkyy aina myyjän kohdalla. Kannattaakin näitä palautteita vähän lukea ja valita luotettavalta tuntuva myyjä.

Ainakin itsellä on korkea kynnys tilata ulkomailta ja varsin maltilliset ostokset alkuun tein. Jos homma toimii, niin sitten varmaan tilaan lisää. Toimitusaikahan on pitkä; 15-60 päivää! Tilasin tuotteet kaksi viikkoa sitten ja yksi paketti kymmenestä on tullut perille. Tosin kiinalainen uusivuosi oli just tässä välissä, joka sotki toimitusaikaa.

Laadun en edes odota näillä hinnoilla olevan kovin kummoinen. Mutta kuten eräs nettikeskustelija asian hyvin ilmaisi; samaa tavaraa on saatavilla (made in Hong Kong) myös Suomessa, mutta tuplahintaan..

Monessa tuotteessa on myös ilmaiset postikulut! Kuten kaikissa mun tilauksissa. Siksi sieltä onkin tulossa mm. 50 sentin hiuspinnit  neidille.. Tuo mun ostos joka tuli, tuli postin mukana laatikkoon, isommissa en tiedä, meneekö postiin vai tuodaanko ovelle.

Tilaus maksetaan pankkikortilla. Alle 22€ ostokset ovat tullivapaita. Sitä suuremmista ostoista peritään tullimaksu. Itse tilasin 29e maksavan nahkatakin (kallein ostos), joten siitä varmaan joutuu vähän ekstraa maksamaan kunhan tulee.

Jos mielenkiinto heräsi, netissä on paljon juttua tästä lisää.

Eka tilaus siis saapui ja se on tämä lintutyynynpäällinen. Maksoi 3 euroa. Vastasi hyvin kuvausta, mutta vähän luulen että pesussa saattaa haalistua. Vetoketjun laitoin myös tosi varovasti kiinni. Saapa nähdä miten kestää... 
Lisäksi tilasin mm. pojan huoneeseen tauluja ja tytölle ihanan frozen-mekon. Itselle vähän vaatetta ja kellon. Sisustusjuttuja myös, niistä lisää kunhan tulevat. Vaatteissa kannattaa huomioida kiinalaisten pieni koko! Kokotaulukko löytyy monen vaatteen kohdalta ihan senttimetreinä, joista voi vähän mittoa sopivaa kokoa. Vähän jännittää tuo mun takki onko sopiva :)

Sellaista tänään! En ota vastuuta kenenkään päänsärystä tai kohtuuttomasta nettishoppailusta! :)

Mukavaa viikonloppua!

p.s. keittiötarjous saadaan tiistaina, siihen asti saa jännittää sitä :)

1 kommentti: