torstai 25. helmikuuta 2016

9 helppohoitoista viherkasvia

On meillä jotakin elävääkin kasvia.. Muutaman yksilön jopa minä olen onnistunut säilyttämään hengissä ja pienen nettiselailun jälkeen uskalsin hankkia muutaman lisää. Tein pientä listaa kestävistä ja helppohoitoisista viherkasveista, mitä mulla nyt on ja joita on aika vaikea saada hengiltä.. Olen siinä joidenkin kohdalla onnistunut, mutta luettuani hoito-ohjeet tajusin oitis miksi.. Jos siis siellä ruudun toisella puolella on joku yhtä tumpelo viherpeukalo kuin minä, niin tässäpä tulee vinkkiä:


1. Anopinkieli
 Aloitan varmimmasta.. Tämä on niin vanha, etten edes tiedä kuinka vanha.. On ollut tässä talossa nyt 10 vuotta ja muistaakseni myös edellisessä asunnossa. Meinasin tämän saada tapettua, mutta onneksi luin hoito-ohjeet ja tajusin että tätä ei saa kastella liikaa! Tällä hetkellä kastelen tosi niukasti kahden viikon välein ja tuntuu tykkäävän siitä. 2. Palmuvehka
Toinen aika varma. Tämän ostin nyt uutena. Aiemminkin mulla on ollut tätä, mutta heitin sen pois koska kasvoi ärsyttävästi liikaa pituutta. Jaoin edellisen myös kahteen osaan, eikä se siitäkään tykännyt huonoa.. Sitäkin varmaan kastelin liikaa, minkä takia kasvoi pituutta, en tiedä.. Ohjeissa sanotaan että kestää kuukaudenkin kastelematta! Se on jo helppo! :)


3. Kultaköynnös
Meillä oli kotona tällainen jättiversio, meni pitkin olohuoneen seinää ja äiti aina laittoi sille lisää kiipeilytelinettä (=naulaa seinään..) tarpeen mukaan ;). Kyllä tämäkin voi tästä vielä laajentua, sen verran innokkaasti puskee lisää lehtiä. Kastellut olen kerran viikossa.


4. Muratti
Toinen muratti vielä hengailee mukana, on tieten valoisammassa paikassa kuin makkarin versio. Tämä on muistaakseni ostettu ulkokukkien kaveriksi, jonka toin sitten syksyllä sisälle. Tälle lorautan vettä myös kerran viikossa. Luin just täsmäohjeet ja siellä kehotettiin leikkaamaan versoja, jotta haaroittuisi, täytyypä kokeilla sitä!


5. Rahapuu
Tämän ostin kans nyt vasta. Edellisen tapoin.. kastelin liikaa, mikä onkin mun yleisin kompastuskivi näissä kukkajutuissa.. Tälle kun riittää kastelu talvella kahden tai jopa kolmen viikon välein! Ja kesällä parin viikon välein. Jospa tämä nyt pysyisi pitempään mun luona :). Muistelisin että jossain Feng Shui- oppaassakin sanottiin että rahapuu on hyvä juttu!


6. Kirjovehka
Tämä on kans ollut meillä aika pitkään. Tykkää huonoa jos ei säännöllisesti kastele, joten tätä saa sit kastella. Onpahan joku, kun nuo muut on niin vähällä pärjääviä.. Ohjeissa sanottiin ettei tykkää vetoisasta paikasta. Täytynee siirtää jonnekin muualle tuosta kylmän ikkunan  luota.. Poistaa kuulemma tehokkaasti haitallisia kaasuja (??) huoneilmasta.. Mitä ne sitten onkaan..


7. Tulilatva
Jotain kukkivaakin. Tämä on tuttu kukka, kaupassa niin ihanan värisiä, mutta kotona alkaa välitön kuolema.. Helppohoitoiseksi väitetty, joten kokeillaanpa taas.. Ohjeen mukaan kestää hyvin kuivuutta ja liiallista märkyyttä. Pitää kastella säännöllisesti, mutta vähän. Ota tuosta nyt selvää.. Kuten jo sanoin että kastelu onnistuu mulla liiankin hyvin, niin tässäkin on varmaan se märkyys ollut ongelma. Tämä väri on kyllä ihana! Tuollainen keväisen oranssi. Toivottavasti tämä kestää!
8. Traakkipuu

Yllättävän kestävä! Välillä tämä näyttää kärsineemmältä, niin kuin nyt, kun on varistellut lehtiä oikein urakalla! Välillä taas rehottaa nätisti. Toivoisin tämän kans kestävän pitkään ja jopa kasvavan. Tykkään niin tuosta ulkomuodosta!


9. Joku palmu..
Nyt en yhtään tiedä mikä tuon nimi on.. Netistä selaamalla tuli niin monta vaihtoehtoa vastaan, että annan olla nimettömänä.. Näitä on kaksi ja ihan kivoja ovat. Nopeasti kasvavat.  Tätä nyt vähän leikkelin, kun oli kuivia oksia, niin näyttää vähän harvalta..


Oi kun viherkasvit ovatkin kivoja! Vieläkin  haluaisin lisää!! Hankintalistalla on ainakin Rönsylilja ja joku Juoru amppeliin. Ehkä myös vielä joku nätti traakkipuu, niitä oli niin monen näköisiä.


Kyllä musta vielä joku päivä se viherpeukalo tulee! Vielä kun handlais jotenkin sen mullan vaihdon.. Olen siirtänyt hommaa nyt muutaman vuoden ja nyt on varmaan pakko jo vaihtaa.. Tuntuu vaan, että ne kärsii enemmän siitä kuin hyötyy, sen verran nuupahtanutta porukkaa on aina operaation jälkeen..


Mitäs kasveja sinulla on? Pitäisikö helppohoitoisten listaan lisätä joku oma suosikki?

6 kommenttia:

 1. Meillä ei ole yhtään kasvia enää elossa. Mun pitää olla tarkkana jopa näiden viherkasvien kanssa, osa aiheuttaa allergiaa :(
  Susta tulee vielä huippu hortonomi!
  Mukavaa päivää ♡

  VastaaPoista
 2. Kyllä viherkasvit on kivoja ja antavat elämää huoneisiin.Katsoin,että meillähän on samanlaisia kukkia. Tuo kultaköynnös mulla on ollut jo monta vuotta vedessä vanhoissa lasipulloissa ja aina vaan viihtyy. Uusimpana ostin nyt viirivehkoja,niissä on nätit valkoiset kukat.
  Kevättä odotellessa!

  VastaaPoista
 3. Täällä myös ainoat vuosia kestäneet kasvit juuri noita anopinkieliä ja palmuvehkoja. Monia kukkasia olen koittanut mutta vain nuo ovat seurastani tarpeeksi pitäneet selvitäkseen hengissä 😀

  VastaaPoista
 4. Aloe vera! Ostin Lidlin poistolaarista ja olen saanut sen kukoistamaan.

  VastaaPoista
 5. Itselläni on pari palmuvehkaa. Ne on todella helppohoitoisia. Ainoat mitkä menestyy minulla.
  Ja on minulla vielä tuo traakkipuu. Se on myös helppohoitoinen.

  Hyvää torstai päivää sinulle!

  VastaaPoista
 6. Aloe vera tosiaan on nätti kukka. Sellainenkin mulla on ollut, mutta tapoin milläs muulla kuin liikakastelulla senkin.. pitänee hankkia uusi jossain vaiheessa. Mulla on nyt niin himo näihin viherkasveihin :).

  Hauska idea laittaa pulloon tuo köynnös, ei se paljon sitten tarvi viihtyäkseen!

  Luinkin tuossa kun katselin ohjeita, että tosi moni oli myrkyllinen.. ja varmaan aiheuttaa sitä allergiaakin. Onneks meillä ei lapset noihin kukkiin koske, ovat sen verran korkealla että pienimmät ei ylety ja isommat ymmärtää itse olla koskematta.

  VastaaPoista