torstai 25. tammikuuta 2018

Kokeilussa kalkkimaalit

Kalkkimaalit ovat kovasti nyt olleet suosiossa. En ollut aiemmin niistä niin kiinnostunut, mutta Habitare-messuilla näin esimerkkejä ja esittelyjä tuotteista ja sain vielä kokeilupakkauksenkin mukaani, niin täytyihän se minunkin kokeilla!
Päätin kokeilla tätä lasiastiaan, kun niin kehutaan että tarttuu mihin vaan. Ja tarttuihan se. Oli helppo levittää ja olisi varmaan peittänyt jo yhdellä kertaa, mutta laitoin kuitenkin kaksi kerrosta. Pinnasta olisin halunnut elävämmän näköistä. Se olisi onnistunut jos olisi kikkaillut kahdella eri sävyllä. Kokeilupaketissa oli kuitenkin vain yksi sävy, joten tein epätasaisen lookin kuvioinnilla.  


Pinnasta tuli ihan hyvä. Ei olenkaan sellainen, josta pyyhittäessä tarttuu sotkua sormiin. Pinta ei myöskään ole niin matta, mitä odotin. Oikein mukava. Vahaa en laittanut. Voisin käyttää jatkossakin.


En kuitenkaan tykännyt tuosta harmaasta sävystä ja muutenkin halusin testata muitakin merkkejä vertailun vuoksi. Ostin ihan tällaista askarteluun käytettävää kalkkimaalia mustana sävynä. Maalasin tuon harmaan ruukun uudestaan ja lisäksi kokeilin maalia näihin.
Tässä kohtaa sävy oli hyvä, mutta en tykännyt tuosta maalista.. Oli vähän hankalaa levittää, tarvitsi usean kerroksen, tarttuvuuskin oli vähän niin ja näin. Ja se pinta on sellainen inhottavan tuntuinen. Et vähän kun saa osumaa, tulee kyllä naarmu. Mihinkään käyttöesineeseen en kyllä tätä laittaisi. 

Minulta pisteet siis tuolle ekalle. Voisin käyttää vaikka seinäpinnassakin. 

Oletko sinä maalaillut kalkkimaaleilla? Mitä tykkäsit?

4 kommenttia:

 1. Kalkkimaalilla olen maalannut joitain pieniä pintoja ja pidän kyllä maaleista niiden hajuttomuuden ja nopean kuivumisen vuoksi. Vahalla viimeistellyt tuotteet varmasti kestävät paremmin käytössä. Kivan näköisiä tuli noista sinun maalaustöistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaha tosiaan vähän auttaa. En hoksannut sitä sitten enään tuossa toisessa maalissa. Toiseen maaliin sitä ei edes kaivannut. Hajuttomuudesta kyllä plussaa!

   Poista
 2. Kalkkimaalia en ole vielä testannut mihinkään. Olen miettinyt tuota hinta-laatusuhdetta, että mistä kannattaa maksaa ja mistä ei. Kiitos siis tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä myydään aika pienissä purkeissa, että voi kokeilla, mikä on itselle paras. Unohdin vallan, että olenhan kokeillut sellaista veteen sekoitettavaa jauhettakin joskus kauan sitten. Siitä tuli kiva pinta myös, mutta oli vähän työläs sekoitella.. Nimeä en nyt muista.

   Poista