sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Valokuvaus haltuun?

Mikä onni, että meillä alkoi koulussa dokumentointikurssi. Kurssi sisältää tutustumista järjestelmäkameraan, kuvankäsittelyä, huonekorttien tekoa yms mukavaa. Luulenpa, että tämä on paras juttu mulle tässä koulussa, ainakin tähän mennessä. Onhan mulla toki järkkäri ollut jo neljä vuotta ja luulisi että olen oppinut sillä tässä ajassa kuvaamaan, mutta näin ei ole päässyt käymään..

Ihan perusjuttuja oli mulla ollut pielessä, mutta tästä ei ole suunta kuin ylöpäin. Ja arvaatte varmaan, että olen aika täpinöissäni tästä! Sain koululta lainaan pari erilaista objektiivia ja niitä olen nyt ahkerasti testaillut. 

Kamera on siis laulanut ja tässä teillekin kuvasatoa:


Nämä kuvat on otettu Canon EF 50mm f/1.8 STM objektiivilla, joka on mulla nyt ostoslistalla..

Vaatii vielä runsaasti harjoittelua, kuten arvelinkin. Eihän sitä muutamassa päivässä opi.. Mutta pikkuhiljaa. Onneksi valon määrä lisääntyy koko ajan ja helpottaa kuvaamista. Niin mukavaa puuhaa! 

P.s. jos sulla on valokuvaukseen tai siihen liittyvään välineistöön vinkkejä, niin saa kertoa! :). Kaikki vinkit otetaan vastaan! 

Mukavaa päivää!

3 kommenttia:

 1. Sama ongelma täällä. Tosin minun suurin ongelma on se, että kannattaisi perehtyä tuohon omaan kameraan. Minähän olen "vain alkanut" kuvaamaan. :D

  Ohjekirjaa en ole lukenut. :o

  Jos sinulla olisi hyviä vinkkejä, mitä pikkuniksejä voisi ihan perusjärkkärillä tehdä, niin mielellään otan niksit vastaan. Minulla on Nikon D3100.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa.. mitähän vinkkejä kaipaat? :). Itsellä on Canon. Olen aina ennen kuvannut ihan perusasetuksilla ja niillä valmiilla vaihtoehdoilla. Nyt vähän käytiin läpi niitä TV ja P- asetuksia. Valkotasapainoa ja sen sellasta. Parhaiten oppii, kun vaan kokeilee eri asetuksilla ja sit vertailee mikä muuttuu.. Loputon homma kai se on :) Kyllähän minä niitä silloin alussa yritin opetella ja luin jopa vähän ohjekirjaa, mut sit kun kuvaa pitkään samoilla asetuksilla, niin unohtaa vaihdella..

   Poista
 2. Niin ja todella upeita kuvia olet ottanut. Minulla on taidot menneet ihan ruosteeseen ja kameralla on tullut nyt vähemmän muutenkin otettua kuvia.

  VastaaPoista