tiistai 16. elokuuta 2016

Lapin reissu 2016

Muutama kuva ja sana meidän viime viikon lomareissusta. Taas pohjoisimpana kohteena oli Norja kuten parina viime vuonnakin (ensi vuonna ajateltiin jo vaihtaa suuntaa, mutta paras olla vannomatta..).

Ensin ajeltiin Inariin miehen siskon luo, jossa oltiin pari yötä. Kalasteltiin ja käveleskeltiin metsissä etsimässä käppyräoksia ja poronsarvia..  ja vähän poimittiin samalla mustikoita, mikä oli etenkin tytön mieleen kovasti.

 Matka jatkui siitä sitten Norjan puolelle jossa oltiin yötä teltassa erään järven rannalla. Täytyy hattua nostaa ihmisille, jotka enemmänkin telttailee, sen verran otti pattiin kaikki jutut jotka siihen maastossa yöpymiseen liittyy, ja vielä lasten kanssa.. Alempi kuva on leiripaikan läheisyydestä. Maisema hieman paransi kyllä tunnelmaa :).


Seuraavat kaksi yötä olikin sitten onneksi taas mökkimajoituksessa ja harrastuksetkin pysyi aika samoina. Viikon aikana tuli kyllä samoiltua kiitettävästi pitkin metsiä, mutta todella laihoin tuloksin, kun päämääränä oli löytää mm. niitä sarvia. Yhdet pienet löysin ja muutaman hätäseen valitun käppyräoksan. Toki muutama muukin tuliainen löytyi ja niitä esittelen sitten paremmin omassa postauksessaan.


Matkaa auton mittariin kertyi taas pari tuhatta kilometriä, mutta onhan ne maisemat siellä niin huikeat, että yhtään ei kyllästyttänyt.


Pysähdyttiin parille rannalle, koska mun piti saada taas kiviä mukaan :)
Tykkään kovasti noista Norjalaisten taloista. Haastaviin rinteisiin rakennettuja koteja, jotka on kaikki erilaisia monenlaisine pikku yksityiskohtineen.


Metsän omaa taidetta


Mitä on Lapin reissu ilman porokuvaa? No ei yhtään mitään!..


Mökki oli tämän Samettijärven rannalla. Alue on luonnonsuojelualuetta ja vesi niin puhdasta että sitä voi suoraan tuosta ottaa ja juoda. Ihanaa että vielä löytyy tällaisia paikkoja!

Viikko ilman televisiota, kännykkää, somea, sähköä, juoksevaa vettä ja sisävessaa tekee hyvää kelle tahansa, ja nyt on hyvä palata taas arkeen.

Mukavaa loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Aivan käsittämättömän upeita maisemia, kuin postikorteista!
    Ihanaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Juu, siellä kyllä silmä ja sielu lepää, on niin kaunista!

    VastaaPoista