keskiviikko 31. elokuuta 2016

Diy- Paperdori

Kuten aiemmin olen jo kertonut, hurahdin kalenterituunaukseen jokin aika sitten. Nyt hurahdus on laajentunut muistikirjoihin ja päätin tehdä itselle mieluisan ja omia tarpeita mukailevan kokonaisuuden. Näille muistikirjoille ja kalentereille on monia nimityksiä, joten en ole ihan varma onko tuo paperdori nyt se oikea nimitys.. Asiaan voi perehtyä enemmän täällä.

Ensin mietin mitä tarvitsen:

-tilaa omille ideoille ja listoille
-jonkinlaisen kalenteriosan
-blogijutuille omaa tilaa
-motivaatiokuvia ja tekstejä
-pieni, joka paikkaan sopiva koko

Ohjeet omaan paperdoriin nappasin netistä. En muista yhtään missä lopullinen ohje oli, mutta youtube oli vahvasti mukana tässä(kin) projektissa!

Leikkasin pahvista kannen palaset, päällystin paperilla ja kontaktimuovilla ja tein reiät kuminauhoille, erittäin helppoa! Kannet voi tehdä myös nahasta ja siitä tuleekin silloin astetta tyylikkäämpi ja kestävämpi, mutta itse halusin kokeilla ensin paperiversiota.

Tällainen siitä tuli:


Osiot ovat hieman eri levyisiä, joten kynäkin mahtui sopivasti tuonne väliin.Yksinkertainen nappikoriste sopii tähän hyvin!


Aika paksu tästä tuli, mutta ihan hallittava kokonaisuus vielä.. Koko A6 on just hyvä, mahtuu laukkuun hyvin ja on siten näppärä ottaa mukaan.
Sisällä on ensin tavallinen muistikirja jonne laitan ylös lentäviä ajatuksia ja ideoita, teen listoja yms. Kun tämä täyttyy, on se helppo vaihtaa uuteen, kuten kaikki muutkin osiot, koska ovat kuminauhalla kiinni. Ohjeita noiden narujen virittelyyn löytyy myös sieltä tubesta esim. hakusanoilla paperdori diy.Sitten sisältä löytyy ohut simppeli kalenteri, josta on hyvä tarkistaa mikä päivä on :). Mulla kalenteriosa toimii myös painon seurantataulukkona. Kettukirjanmerkki on tulostettu pinterestistä.


Väliin tein vanhasta valokuvamuovitaskusta pienentämällä tähän sopivan taskuosan, johon keräsin kivoja kuvia päiviä piristämään.


Blogijutuille on ihan perus A6 ruutuvihko. Siellä on postausideat ja lukijamäärät yms.

Tarvitsen tätä koko ajan! Mulla on niin huono muisti, että on pakko kirjata asioita ylös heti kun ne mieleen tulevat. Tutkitusti asioiden ylös kirjaaminen myös vähentää stressiä, kun ei tarvitse koko ajan pinnistellä muistaakseen, joten ihan terveyssyistä saapi askarrella tällaisia ihania juttuja! :)

2 kommenttia:

  1. Tulipa hieno. Tuo nappi kiinnitys on suloinen <3

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva idea! Muistamattomuutta on liikenteessä.😂

    VastaaPoista