sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kirjasta kello

Mä en malta nyt lopettaa näitä kirjatuunauksia.. Laitan vielä yhden idean tänne.

Olohuoneen järjestyksen muutoksen myötä piti iso kello ottaa seinältä pois. Nyt sitten koko ajan kyttään tuota kohtaa seinässä aikaa hakien.. Kirjoja on vielä jäljellä, joten päätin kokeilla yhtä juttua, joka on mielessä pyörinyt. Ja se menee näin:


Otetaan vanha kello ja siitä kellokoneisto. Tarvitaan myös kirja, mattopuukko ja joku piikki jolla saa reiän kanteen. 


Viisarit oli mustat ja kirja samoin, joten maalasin tussilla ne valkoiseksi. Tuo tussi on kyllä aivan onneton! Jos joku tietää oikeasti hyvän valkoisen merkkaustussin, niin vinkkaapa mulle, mä en ole  sellasta vielä koskaan löytänyt..


Kirjaan leikataan koneistolle kolo. Tämä piti tehdä muutama sivu kerrallaan, joten ihan tasaista jälkeä ei saa. Tämä jää toki piiloon, niin ei ole niin nuukaa.. Kirjan kanteen sitten sillä piikillä reikä samalle kohdalle.


Sitten viisarit kiinni ja patteri paikoilleen! Mun tapauksessa (kuten aika usein..) kävi kuitenkin niin, että onnistuin jossain vaiheessa saamaan rikki koko koneiston ja tämähän ei sitten toiminut! Mutta idea kuitenkin jakoon. Täytyy kytätä kirpparilta edullisia kelloja joista saisi "uuden" koneiston.


Sekunnin murto-osan mulla kävi mielessä tehdä kello tästä, mutta eihän tällaista aarretta sovi alkaa leikkelemään..


Tässä voisi olla joululomalle tavoitetta sivistää itseään..


Ihana kyllä kun alkoi loma.. Lapsetkin oli jo niin väsyneitä kouluaamujen herätyksiin ja itselläkin mehut alkoi olla aika vähissä.. Luntakin on jo ihan reippaasti, joten pääsee ehkä hiihtämään! Viime talvena en kerennyt suksia edes varastosta hakea..

Rentoa joulunalusaikaa!

2 kommenttia: