sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Elämäntaparemontti

Uutena vuotena lupasin taas kovasti laihduttaa, niin kuin moni muukin..

Loppiaisen jälkeen oli tarkoitus aloittaa ja vähän skeptisesti ajattelin, et kuinkahan kauan taas jaksaa. Koulun alkaessa luokkakaverikin oli alkanut vahtia syömisiään ja vinkkasi ilmaisesta kännykkäsovelluksesta (Yazio), johon merkataan kaikki syömiset ja joka samalla vähän koutsaa laihdutuksessa. Olen aina inhonnut kalorien laskemista ja nytkin ajattelin, että tämä ei ainakaan mulla tule toimimaan.

Mutta mutta.. kun kaveri on mukana ja merkkaa kaiken, niin pitihän minunkin ja koukkuunhan siihen jäi.. Ja hyvä että jäi, koska nyt on painoa pudonnut jo kahdeksan kiloa. Ja voin sanoa, että helpommin kuin koskaan ennen!


Merkkaamisesta tulee rutiinia ja pienen harjoittelun ja ruokien punnitsemisen jälkeen myös helppoa. Samalla näkee konkreettisesti mitä sitä tuleekaan suuhun pistettyä. Olen syönyt aiemmin ihan liikaa kaikkea turhaa, jossa on paljon kaloreita ja kuitenkaan eivät täytä yhtään. Nyt olen oppinut tekemään parempia valintoja ja sen vuoksi nälkäkään ei ole pahemmin päässyt vaivaamaan. Lähinnä ongelmana on se, että on tottunut syömään joka tilanteessa jotain herkkua, niin siitä ajatuksesta on vaikea päästä eroon.. Esim. telkkarin ääressä tulee vaikea olo, kun tekisi mieli jotain siinä koko ajan nassuttaa vaikkei nälkä olekaan.

Tuo ohjelma on siis ilmainen, mutta kannustaa hankkimaan pro-version, mikä tekee hommasta vielä helpompaa, kun merkatut ruuat jää sinne muistiin. Itse olen pärjännyt ilmaisversiolla, vaikka onkin vähän suppeampi. Muitakin sovelluksia on ja "mainostan" tätä tässä nyt vain oman positiivisen kokemuksen takia (ei ole maksettu mainos..).

Suuri merkitys on myös ollut sillä, että se kaverikin on mukana. Ei itsekään halua antaa periksi, jos toinenkin jaksaa.. Kiitos siis tuesta siihen suuntaan!

Ehkä tuloksia olisi tullut nopeammin, jos yhtään en olisi sortunut.. Olen oppinut itsestäni sen, että jos jonkun herkun kieltää kokonaan, tekee sitä kahta kauheammin mieli.. Siksi viikonloppuisin olen vähän höllännyt ja kalorit ovat ylittyneet, mutta viikolla aina tsempataan. Hiljaa hyvä tulee ja pääkoppakin pysyy matkassa mukana, kun ei ole niin orjallista touhua.

Tavoitteena mulla on 15 kilon pudotus, eli puolivälissä homma vasta on. Paljon ihania muutoksia kropassa kuitenkin jo näkyy! Housut pyörii jalassa ja pienempää kokoa saa jo katsella. Olo on hyvä ja energinen, kasvoihin on tullut pirteämpi ilme ja ne hymykuopatkin sieltä yksi aamu bongasin! Tästä on hyvä jatkaa!




4 kommenttia:

  1. Hieno suoritus!!Onneksi olkoon.Tuloksesi varmasti tuntuu yleisessä fiiliksessä ja jaksamisessa��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kyllä kovasti tuntuu jo ulkoisessa ja sisäisessäkin fiiliksessä tämä muutos!

      Poista
  2. Wau hyvä sinä, todella hyvin olet saanut painoa jo tippumaan. Tsemppiä jatkoon <3

    VastaaPoista