sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Emännänkaappi

Verta, hikeä ja kyyneleitä.

Ihan valtava työmaa tuli tästä emännänkaapin entisöinnistä. En olisi ehkä alkanut ollenkaan hommaan, jos olisi tiennyt kuinka vaativa ja aikaa vievä projekti on. Mutta tässä se nyt on, entistä ehompana! Samaksi kaapiksi ei uskoisi.Laatikoiden etusarjat on uusittu kokonaan vetimiä myöten. Myös "leivontataso" on uusi. Saranat on uusittu osittain ja siinä meinasi hermot mennä, kun uudet ei sopineetkaan noin vain paikoilleen. Niitä ees taas ruuvatessa vanha puukin väsyi ja piti tehdä vahvistavia liimauksia lisää, että sai ne pysymään paikoillaan. Aikakin loppui. Tälle varatut tunnit menivät ja uusi jakso alkoi. Hommaa piti jatkaa omalla ajalla ilman ohjausta. Mutta selvisin siitä ja nyt on keittiössä tämä ihanuus sen näköisenä kuin olisi aina ollut siinä!

Väriä mietin pitkään. Vaihtoehtona oli tuo hento vihreä, joka välivaihekuvassa näkyy. Tai sitten aavistuksen vaaleampi keltainen, mitä oli alun perin. Tylsään valkoiseen päädyin kuitenkin, koska se sopii kaiken kanssa. Ja onhan se raikas pohja kaikelle muulle. Maalasin kaapin kahteen kertaan Otex-tartuntapohjamaalilla ja sen jälkeen kahteen kertaan valkoisella puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla.Tällainen kaappi oli ennen:


Monenlaista sävyä on kaapissa ollut


Ihana oli saada tämä valmiiksi. Lopussa kiitos aina seisoo! Nyt työn alla on jo toinen "raato". En vaan pysty vastustamaan tällaisia romukasoja.. Siitä lisää sitten myöhemmin.

Ihanaa aurinkoista sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Tulipa upea kaapista! Entisöinti myös omani viime kesänä ja vaikka työtä oli paljon olen lopputulokseen tyytyväinen. Emännän kaapit taisivat ennen olla pääsääntöisesti vihreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uurastus aina kannattaa! Tulee joka kerta kaapin ohi kävellessä hyvä mieli että jaksoin sen parissa ahertaa :). Vihreä olisi ollut kyllä kaunis, mutta ei yhtään olisi sopinut muuhun sisustukseen.

   Poista
 2. Aivan ihana muutos. Olet kyllä taitava entisöimään puisia kalusteita!
  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Mä kyllä niin rakastan näitä vanhoja kalusteita! Ja kunnostusvaiheessa sitten inhoan.. ;)

   Poista