sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Kirjoituspöydän entisöinti

Emännänkaapin valmistuttua raahasin opettajien iloksi puupuolelle uuden raadon.. Vanhan ja kulahtaneen kirjoituspöydän, joka on todellakin nähnyt elämää.. Meillä ollut monessa paikassa ja monessa tehtävässä. Nyt oli aika laittaa se uuteen loistoon. Vielä kun ehdin hyödyntää koulun koneita!

Tälle en tehnyt muuta kuin vain hioin hyvin ja maalasin pariin kertaan samaisella puolihimmeällä Helmi-maalilla. Nyt vaan mustalla sävyllä. Tarkoitus oli ottaa ihan kiiltävä maali, mutta kaupassa aloin empimään olisiko se liiankin kiiltävä. Valitsin sitten puolihimmeän. Jälkeen päin mietittynä se kiiltävä olisi ollut parempi. Sillä maalaan tämän sitten kun sen aika taas tulee.

Pöydästä tuli kyllä hieno. Sai arvokkuutta lisää uudella tummalla sävyllä.




Pöydän laatikoihin oli ilmeisesti jälkikäteen tehty lukot ja ripojen paikkoja sen takia vaihdettu. Laitoin vetimet nyt laatikoiden keskelle ja harmillisesti vanhat reiät jäi näkyviin. Mutta koska muitakaan koloja ei tässä nyt paikkailtu, niin mitäpä tuo haittaa!




Pöytä oli ennen tällainen:





Pöydässä on irrotettava kansi, joka oli hienosti päällystetty ruskealla kontaktimuovilla.. 
Ehkäpä siinä on ollut joskus joku hieno nahkapäällys??


Ajattelin ensin vain hioa pöydän kokonaan ja jättää puupinnalle tai korkeintaan petsata hennolla sävyllä. Oli kuitenkin niin kirjavan kukertavaa puuta maalin alla, että tämän ajatuksen hylkäsin.


Pöytä oli ennen  meidän makkarissa miehen työpöytänä. Kun pöytä oli koululla hiottavana, oli makkarissa niin ihanan tilavaa, että en kelpuuttanut sitä enää sinne takaisin. Pöytä sijoittui pojan huoneeseen ja pojan pöytä siirtyi tytölle. Meidän huoneeseen pöydän tilalle tuli siro senkki, joka toimii kukkapöytänä. Tämäkin projekti sai siis piirileikit aikaiseksi..

2 kommenttia:

  1. Voi miten upea siitä tuli, en meinannut tunnistaa samaksi pöydäksi ollenkaan.
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maali tekee kyllä ihmeitä! Super tyytyväinen olen itsekin lopputulokseen!

      Poista