sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Valmis pihasauna

No viimeinkin saan esitellä teille valmiin saunan! Kuvia olen laittanut instaan ja tännekin jo muutamia, mutta nyt näette kokonaisuuden.

Tosi nopsaan sauna loppujen lopuksi valmistui. Työt aloitettiin kuusi viikkoa sitten ja valmiina sauna on ollut viikon päivät.  Moneen kertaan olen sanonut että oli huippua olla sekä suunnittelija että osittain myös saunan tekijä. Saunan rakentaminen oli kyllä ihan uutta mulle. Panelointia olin tehnyt vähän aiemmin, mutta muuten tuli uutta tietoa rutkasti lisää. Ja koska tein tästä kulttuurilähtöisen valmistamisen näytön, kertoili ohjaajani mulle paljon myös juttuja siitä, miten entisaikaan saunoja tehtiin. Ei oltaisi tuohon aikatauluun niillä menetelmillä päästy!

Sauna on siis nyt kokonaan valmis. Pihan parantelu saunan ympäriltä jää ensi kesään.
Löylytilassa näyttää tältä:


Lauteet on leveää lämpökäsiteltyä mäntyä. Tykkään tosi paljon tuosta sävystä!
Kiukaana on Kota Luosto vesisäiliöllinen kiuas.
 Haluttiin vielä tuo kivikori tuohon päälle. 
Kiveä siinä nyt on neljä laatikollista ja löylyt kyllä aivan huikeat!


Tarkoitus on siis myös pestä saunalla. Kantovesi haetaan sisältä. 
Toki joskus käydään vaan löylyissä täällä ja mennään sitten sisälle suihkuun. 
Miten nyt haluaakin tehdä!


Pukuhuone on vaalea ja hakee vielä lopullista sisustusta. Ongelmana on nyt piensäilytys, kun se mun peilikaappi ei sitten oikein sopinutkaan tänne. Suunnittelin sitä tuohon pienemmän naulakon ylle oven suuhun, mut naulakko piti laittaa ylemmäs kun tarvitaankin saunatakeille paikka. Olisi peili tullut liian ylös ja on nyt sitten jätetty pois kokonaan. Tulitikut ja silmälasit pitäisi saada jemmattua johonkin näppärään paikkaan saunomisen ajaksi. Tuossa arkkupenkin päällä ovat aika vaarallisella vyöhykkeellä.. Suunnitteilla on pieni kori tms, mut vielä en ole timanttista ideaa keksinyt.


Valaistuksena saunalla on erilaiset led-valot. Suosikkini on tämä myrskylyhty, jonka valoa voi säätää. Saunan puolella on toinen samanlainen, mutta vähän isompi. Elävää tulta en uskalla laittaa muuta kuin terassille lyhtyyn. Iltaisin onkin jo niin pimeää, että ilman valoa ei pärjää. Voisi viritellä tuohon matkallekin jotain valoköynnöstä, jos löydän tarpeeksi pitkän pätkän jostain.


Ollaan siis jo saunottu monena päivänä ja tuohan tämä ihanaa luksusta meidän arkeen. Sisällä meillä on sähkösauna, mikä nyt tämän myötä jää kyllä vähäiselle käytölle. Odotan oikein talvipakkasia kuinka ihana on hipsiä pihan poikki tuonne rentoutumaan! Vähän kuin mökille lähtisi.. ;)6 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta <3 Meillä pihasauna vielä remontin keskellä... löylyjä odotellessa. Ihanaa saunaviikkoa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täytyy sanoa, että mitä kauemmin saunan valmistuminen kesti, niin sitä makoisammalta ekat löylyt tuntui! Hyvää kannattaa odottaa!

   Poista
 2. On se kaunis. Ihanaa, että yksi haaveesi nyt toteutui saunan muodossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sauna on ihana. Seuraavaa unelmaa nyt vaan miettimään!

   Poista