sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Porot pihlajasta

Meidän tontilla kasvaa pari pihlajaa. Aika ajoin niitä täytyy vähän harventaa. Tällä kertaa otettiin pois kunnon pala ja sain materiaalia kauan haaveilemaani pihaporoon.

Työharjoittelussa oli sellaisia työkaluja, joilla poron teko oli helppoa. Siispä tehtiin poro ja hetken päästä sille kaveri!

Niin söpöjä näistä tuli!


 Pikkuporon silmät erottuu huonosti, mutta samaa sarjaa ovat isomman kanssa. Yhtään ruuvia ei poroista löydy, osat kiinnitettiin tekemällä osien päihin tapit ja reiät. Silmätkin on tehty pihlajan oksasta hiomalla. Täyttä käsityötä siis :).  Tässäkin kohtaa tuli oppia rutkasti lisää, niinkuin koko harjoittelun ajan.

Porot parkkeerasivat kuvauksen ajaksi saunan terassille. Tänään tehdään viimeiset maalaukset ja sitten sauna on vihdoinkin täysin valmis! Saunottu on kyllä jo useampana päivänä ja täytyy sanoa että todella hyvät löylyt siellä saa!


6 kommenttia:

 1. Onpas hauskat porot! Ihanaa iltaa sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä tosi kivat! Pitäisi olla myös kestävää tekoa.
   Mukavaa iltaa sinnekin!

   Poista
 2. Noistahan tuli aivan ihanat. Mitenköhän saisi kotikonstein tuollaisen tehtyä? Tiedän nimittäin, että äitini olisi ikionnellinen porosta takapihallaan.
  Onnea uudesta saunasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen miettinyt minäkin, siksi tartuin oitis tilaisuuteen tehdä porot tuolla harjoittelussa. Pitäisi olla sellainen pitkä ns. rasiaterä poraan tai sitten vaan ruuvata jalat kiinni runkoon sivulta päin. Me tehtiin ihan sellaisella tappikoneella nämä osat toisiinsa sopiviksi.

   Jonkun pienen sisälle tulevan poron ajattelin vielä värkätä koristeeksi ihan normaalia porakonetta käyttäen.

   Poista
 3. Tulipa ihan jouluinen olo :) hauskan näköiset porot olet tehnyt. Kyllä se vaan on ihmeellistä mitä käsillään voi oppia tekemään kun vain uskaltautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Näitäkin olen miettinyt monta vuotta ja nyt kun vaan alkoi tekemään, niin valmista tuli aika näppärästi. Toki nyt oli työkalutkin huippuluokkaa.

   Poista