keskiviikko 16. elokuuta 2017

Aikuisten ompelukuvia

Yhtenä sateisena päivänä aloin selaamaan nettiä ja etsimään ideoita mitä voisi tehdä. Pinterestiin olin tallentanut muutamankin mallin geometrisista eläinhahmoista. Aloin niitä sitten tutkimaan tarkemmin ja hoksasin että yksi kuva oli ommeltu. Innostuin välittömästi ja aloin etsimään sopivaa kuvaa, jonka voisi tehdä tauluksi.


Työhöni valikoitui tämä kaunis kauriin kuva. Tulostin kuvan netistä ja aloin töihin. 

Laitoin kuvan mustan paperin päälle ja pistelin neulalla yhtymäkohdat molemmista papereista läpi. Sen jälkeen yhdistin reiät mallia kuvasta ottamalla valkoisella puuvärillä ja sen jälkeen ompelin reittiä pitkin niinkuin lapsena ompelukuvia tehdessä. Olihan tämä aika hauskaa puuhaa! Ja nätti taulu siitä tuli.
Ennen kuin löysin tuon valmiin kuvan kokeilin itse piirtää muutamia hahmoja. Mallina käytin värityskirjojen eläimiä, mutta ei niistä oikein mikään tuntunut sellaiselta, joka tauluksi asti sopisi.


Uudenlainen arki on aika haastava. Kun on päivän poissa, tuntuu ettei kotona ehdi tehdä juuri mitään. Postausideoita olisi, mutta ei aikaa toteuttaa ja kuvata. Illalla on jo aika pimeää ja kuvaaminen vaikeampaa. Viikonlopulle onkin paljon hommaa!

Opiskelu tuntuu todella mielenkiintoiselta! Uskon että tein oikean ratkaisun kun lähdin seuraamaan sitä kliseistä sydämen ääntä :). Tähän mennessä ollaan tutkailtu pohjapiirroksia, rakennekuvia, piirrelty itsekin ja tutustuttu materiaaleihin ja uusiin luokkakavereihin. Suunnitteilla on myös reissu Habitareen. Odotan sitä niin innolla!

6 kommenttia:

 1. Olihan ihan huippuidea ja kaunis lopputulos! Mielenkiinnolla kuulisin lisää myös opiskelustasi. Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Opiskelusta tulee varmasti juttua myöhemmin lisää, muuta ei oikein tällä hetkellä edes mahdu aikatauluun ;)

   Poista
 2. Kaunis! Tuttu tunne tuo paluu kiireiseen arkeen... Tsemppiä opintoihisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä on suuri muutos arjen pyörittämiseen nyt tullut koulun myötä. Kun olin ennen koko ajan kotona, tuli järkkäiltyä paikkoja enemmän ja siivouskin oli siten helpompaa. Nyt tuntuu, että sotkua on koko ajan ja mitään ei oikein kunnolla ehdi.. Viikonloputkin menee niin nopsaan.. No, kohta on onneks syysloma ja pitkä joululoma, joista voi opiskelijana nauttia! :)

   Poista
 3. Taulusta tuli ihana. Lapsena tykkäsin erilaisista ompelukuvista kovasti.
  Mukavaa opiskelu ja loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minäkin tykkäsin niistä ompelukuvista ja siksipä innostuin nyt tästäkin :)

   Poista