sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Vessaremontti

Vessaremontti on vihdoinkin valmis! Olenkin tässä jo muutamaan otteeseen maininnut, että homma on ollut vähän takkuinen.. Oikeastaan kaikki meni pieleen mikä vaan voi mennä! Olen tällä hetkellä aika hitokseen onnellinen siitä, että vessa ylipäätään valmistui, eikä muuttunut vaatekomeroksi kuten muutamaan otteeseen ajattelin.


Mitä siinä sitten tapahtui?

No minäpä kerron:

Veskissä oli ennen muoviseinät, joiden irti repiminen ei ollutkaan niin helppo homma. Olivat aika tiukkaan liimattu ja osittain seinään jäi paperia aika paljonkin. Jännitti hieman miten laasti siinä pysyy, koska olin niin laiska etten viitsinyt niitä alkaa rapsuttelemaan pois.

vessa ennen
Kaverin mies kävi irrottamassa pytyn ja lavuaarin ja pääsin laastihommiin. Laastina käytin ihan saneerauslaastia. Pussin pohjalle jäi vielä jonkin verran, joten on ihan riittoisaa tavaraa. Kaverilta lainassa ollut sekoitin vaan simahti kesken homman, joten viimeinen satsi veivattiin käsin.. Onneksi siitä tuli melkein samanlaista ja lopputuloksessa ei juuri eroa huomaa, kun levittelin sitä laastia sillä lailla rouheaan tyyliin miten sattuu. Aika rentoa hommaa, vaikkakin nopsa sai olla kun alkoi kuivumaan seinään. Sitten jännättiin aamuun että pysyykö seinässä..


Pysyihän se ja parin päivän päästä pääsin maalaamaan. Maalasin samalla valkoisella mitä käytävässä ja eteisessäkin on tarkoituksena laittaa vielä sitten sävytetty taikalasyyri siihen päälle tuomaan lisää hohdetta. Ajattelin jotain tummaa sävyä, mutta en löytänyt sopivaa väriä ja pelkäsin tumman värin pienentävän tilaa entisestään, joten jäi nyt sittenkin noin.

Lautaseinä piti tännekin saada ja se onnistui ilman ongelmia.


Lavuaarin metsästys oli oma lukunsa. Kiertelin kaupat ja netin läpi hakien edullista pientä neliskanttista allasta. Lopulta päädyin tilaamaan rautakauppaan altaan jonka eräästä esitteestä löysin. Allaskaapin tein itse koska halusin edullisempaa, persoonallisempaa ja tyyliin sopivaa. Oven kanssa sai pähkäillä, koska saranat eivät mahtuneet sille puolelle, joka olisi ollut luontevinta. Ovessa on nyt varsin mielenkiintoinen salakiinnitys... (Kaappi kätkee salaiset vessanpesuaineet..)

Hyllynä on pätkä samaa lautaa mitä seinässäkin. Peili on himpun verran liian pieni, mutta menee siihen asti kun täydellinen löytyy. Matto on alkuperäinen, siniharmaan maton alta kaivettu ja lattialistana toimii sisalköysi, koska normaalin listan asennus oli meikämannelle liian vaikea homma! Tykkään kyllä enemmän tuosta persoonallisemmasta vaihtoehdosta.
Valkoiset kivet tuovat hyvää fengshuita kompensoimalla liikaa vesielementtiä ja piilottavat samalla ylitursunneen saumauksen ;).


Vesilukon kanssa olikin sitten enemmän ongelmaa. Vanha ei sopinut alkuunkaan ja uusikin tuotti hankaluuksia. Kaveri kävi sitä asentamassa ja tultiin siihen päätelmään että vesilukko pitää tilata samasta firmasta mistä allaskin että se sopii. Kilautin sitten taas rautakauppaan että tilaavat sellaisen. Toimitusaika oli viikko. Viikon päästä soittelin, onko vesilukko tullut. Ei ollutkaan laitettu tilaukseen koska hyllyssä on standarditavaraa, joka sopii altaaseen.. Tässä kohtaa teki mieli antaa jyrkkää palautetta, mutta olin niin lopen väsynyt tähän kaikkeen mikä onkaan mennyt pieleen että annoin olla. Asioin seuraavalla kerralla jossain toisaalla..

Seuraava etappi oli paikallinen Lvi-firma, jonne menin anovan katseen kanssa että auttakaas nyt.. Siellä oli onneksi mukava ja asiallinen palvelu ja sain tilattua putkimiehen avuksi. Lisäksi sain perusteellisen opetustuokion siitä, miten allas täytyy tasoon kiinnittää. Putkimies tuli muutaman päivän päästä ja asensi vesilukon paikoilleen (sen standardimallin muutamalla lisämutkalla) ja tarkisti pytyn, joka oli vähän vuotanut yllättäen sekin. Onneksi siinä ei ollut isompaa ongelmaa ja homma alkoi vihdoin näyttää lupaavalta

Siinä kun odottelin allasta ja tilaamatonta vesilukkoa, oli hyvää aikaa suunnitella valaistusta. Täällähän oli ennen spottivalot kaapin päällä lipassa, joten perinteistä kattopaikkaa lampulle ei edes ollut. Siinä pitikin sitten vähän mietiskellä miten valaistus toteutetaan, kun en niitä spotteja enää halunnut. Vaihtoehtoja oli monia. Kokeilin roikkalamppua, joka toimikin mulla valona rempan aikana. Kokeilin erilaisia "jouluvaloja" ja sisustusvaloja. Tämä sitten kolahti ja jäi.


Paperi- ja pyyheteline on samaa sarjaa lampun kanssa :)
Mustavalkoiset kortit vielä viimeistelevät tyylin.


Jaksoitko lukea tänne asti? Kiva juttu! :)

Loppusanat: ON SE HIENO!!! Opin paljon uusia asioita ja nyt olen monella tapaa viisaampi.
Itse asiassa ei varmaan tuntuisi näin hienolta, jos kaikki olisi mennyt putkeen, opettavainen projekti siis kaiken kaikkiaan! 


7 kommenttia:

 1. Siitä tuli niin hieno. Olet kyllä taitava ja tuosta vaan nikkaroit allaskaapinkin. Nyt hatun nosto sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kyllä olla itsekin ylpeä, sen verran oli monenlaista pähkäilyä mukana :). Lopputulos todellakin palkitsee!

   Poista
 2. No olipa aika kertomus. Mutta lopputulos on kaunis. Kiva idea paperiteline, sekä pyyhekoukku.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Koettelemuksista oppii :). Ens kerralla sujuu sitten taas paremmin.

  VastaaPoista
 4. Todella hienon näköinen lopputulos, jossa näkyy paljon persoonaallisuutta. Mekin rempattiin juuri isovanhempieni vessan, mutta siellä piti ottaa heidän huono liikkuminen huomioon enemmän, eli esimerkiksi tuet ja wc-nostimet, eikä niinkään ulkonäkö. Tosi kiva tuo puuseinä ja että sama jatkuu tuossa käsienpesualtaassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuo pikkuvessa on todellakin pikkuvessa.. Siellä ei paljon muuta pysty kuin juuri suorittamaan tehtävän ja kädet pesemään. Ovikin on aika kapea. Onneksi meillä on myös toinen vessa, missä sitten on tilaa. Vessassa on hyvä toteuttaa kaikki haaveet, kun se ei muuaalle näy.

   Poista
 5. Meillä pitäisi ehkä alkaa putkien remontointi ensi vuonna. Halusin jo lähteä suunnittelemaan vessan sisustusta. Tykkään tosi paljon tästä, varsinkin että puuta on käytetty paljon. Harmillista että sattui tuommoinen tilanne rautakaupan kanssa. http://www.elasticpipe.fi/

  VastaaPoista