lauantai 29. lokakuuta 2016

Soodataikina-koristeet

Kun muutkin niin piti minunkin! Nimittäin kokeilla soodataikinaa.
Olen joskus tehnyt koristeita jostain toisenlaisesta kotitekoisesta massasta, oisko ollut joku taikataikina tms, mutta en innostunut. Tämä soodataikina olikin kaikin puolin positiivinen yllätys vaikkakin tämä eka satsi ei mennyt aivan niin kuin olisin halunnut.

Ohje oli helppo. Nappasin sen viime vuoden Taika-lehdestä, mutta netti on ohjeita pullollaan, joten en sitä tähän ala kirjaamaan. Paria kotikaapista löytyvää ainesta ja ihana valkoinen massa on valmis.
Yritin tehdä samanlaisia kastehelmikuviota kun muutkin ovat tehneet, kun ovat niin kivan näköisiä, mutta siinä vaiheessa mulle tuli ongelmia, joten aika testiversioita noista isommista koristeista tuli..
Tein taikinasta ensin liian ohutta, jolloin se tarttui kiinni kaulimeen ja hajosi, myös kuviot olisi varmaan ollut helpompi tehdä ennen kuin muoteilla painoi, en tiedä. Pienet kuviot onnistuivat paremmin kuin isot. Ehkä teen vielä toisen satsin joka onnistuu sitten paremmin :)

Yhdestä taikinasta tulee aika monta pientä koristetta, jotka ihan vaan tusseilla koristeltiin tytön kanssa. Kivaa puuhaa lasten kanssa, koska aineet on turvallisia.


Massa kovettuu ihan huoneenlämmössä parissa päivässä, tai sitten sen voi paistaa. En tiedä kuinka kestäviä näiden pitäisi olla. Helposti hajoaa, jos esim. tippuu lattialle, ainakin nuo mun ohuemmat versiot.
Tytön versioista ei väriä puutu :)
Laittelin koristeita käytävän oksahässäkkään
 Ja keittiön vuodenaikaoksaanViikko on mennnyt todella nopsaan! Alkuviikko oli lomaa ja yritin kovasti puuhastella ja samalla myös rentoilla. Tuli vähän huono fiilis, kun en sitten kerennytkään kaikkea tehdä mitä olisin halunnut. No, pikkuhiljaa tässä viikolla olen sitten saanut hommia tehtyä, kuten kuvasta näkyy..Meidän askarteluhuone on todella kovalla käytöllä! Tässä on nyt montakin juttua tutun näköisesti kesken. Kynsilakkakoruja innostuin tekemään myyjäisiä varten, väritettykin on aina välissä, soodataikinat tehty ja onhan siinä parit langat ja tuunausjututkin levällään.. Piti jo tuoda huoneeseen lisää säilytystilaa pienen kaapin muodossa, kun nuo puoli seinää peittävät hyllyt ja iso lipasto ei riitä..

Sellasta se on.. tämä mun elämä!

Ihanaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Kauniita tuli koristeita. Tuota soodataikinaa en olekaan testannut vielä.
    Ihanaa viikonloppua ja hyviä askarteluhetkiä!

    VastaaPoista