sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Diy- porrastaulu


Tällaiset porrastaulut ovat nyt kovasti esillä monissa sisustuskuvissa. Alkuperäinen vanha taulu olisi kiva, mutta melkeimpä mahdotonta kohtuuhinnalla saada. Myös kaupoissa näitä alkaa olemaan, mutta hinta siltikin hirvitti, joten tämä piti tehdä itse!

Netistä kaivelin ideoita ja yksi vaihtoehto oli tehdä pilleistä. Tämähän sopi mulle oikein hyvin ja ei kun kokeilemaan! Käytin tähän noita Kapelin ohuita mustia pillejä, joiden halkaisija on 3mm. Pituus sopi täydellisesti kotoa löytyneeseen kehykseen.


Kirjaimet tilasin Granitista. Rautakaupasta ja lukkoliikkeistäkin näitä voi irtona ostaa, mutta edullisemmaksi tuli mielestäni tuo useamman kirjaimen paketti jos haluaa tekstiä vaihtaa.Kokeilin pillejä ensin tähän tavalliseen kehykseen. Sopivat hienosti, mutta kirjaimet eivät tässä ilman lasia pysyneet, kun en halunnut niitä liimata. Lasin laitto jälkeenpäin oli hankalaa, joten vaihdoin kehystä.


Tämä ikean vitriinikehys sopii täydellisesti! Teippasin pillit reunasta kiinni ja painoin kirjaimet pillien väliin. Alle laitoin mustan paperin, jotta raot ei niin näy. Kansi pitää kirjaimet paikoillaan ja tekstiä on helppo vaihtaa.


Ihan mahdoton kuvata, kun niin kiiletelee, mutta tuli kyllä hieno! Ja kun kehys löytyi valmiina, ei hintaakaan tullut kuin reilun kympin verran. Taulu majailee meillä eteisessä, mutta en keksi paikkaa jonne tällainen ei tekstiä vaihtamalla sopisi! 

Huomenna alkaa työharjoittelu K-Raudassa. Vähän jännittää!..  Voin vaan kuvitella kuinka paljon siellä tulee uusia ideoita myös omaan kotiin.. ääk! ;)

6 kommenttia:

 1. Ihan loistava idea! Kuulostaa jännältä päivältä tuo huominen, tsemppiä! Toivottavasti saat yöllä nukutuksi :) Mukavaa sunnuntai-iltaa ja huomiselle kivaa ekaa päivää uudessa paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Töissä on ollut kivaa. Olen päässyt tekemään mm. uutta keittiöosastoa.

   Poista
 2. Tosi mahtava idea käyttää pillejä tähän pohjaan. Lopputulos on tosi hieno ja onnistunut.
  Tsemppiä työharjoitteluun ja mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pilleistä tehtynä tällainen on ehkä helpoin versio ja ehkä myös siistein jälki tulee näin.

   Poista
 3. Voi miten kiva idea. Tulee varmasti edullisemmaksi kuin tilata oikea kirjaintaulu. Itsetehtykin vielä ja se on hieno juttu💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne "oikeat" ovat kyllä mielestäni aika kalliita. Paitsi nyt tietysti oli tullut kärkkäiselle joku reilun parin kympin versio, kun olin omani jo tehnyt..

   Poista