tiistai 20. toukokuuta 2014

Viherpeukaloilta

Uskalsin viimein ostaa lisää ulkokukkia ja niiden laitossa menikin sitten mukavasti aikaa. Etupihalta tyhjensin vanhan padan jossa oli viime kesänä kukat. Nyt tarvin sitä muuhun tarkoitukseen ja kukille löytyi vanha autonrengas. Aika kätevä, sinä oli reiätkin valmiina ja syvyys just sopiva. Muisto vanhasta autosta joka vuosi sitten äitienpäivälahjaksi  hajosi lopullisesti jättäen matkustajat keskelle tietä. Hänen muistoa kunnioittaen nyt kukkapurkiksi jouti..
Takapihan puolella muutosta viime kesään ei juuri ole. Hyviksi ja kestäviksi todetut samettikukat ja orvokit oli ostoslistalla myös tänä vuonna ja väliin laitoin valkoista koristesoraa. Suihkulähteestä on lasten kanssa vähän vääntöä pidetäänkö päällä vai ei.. Se ei oikeastaan ole mikään suihkulähde vaan putous. Ääni on sellainen ärsyttävä lorotus joka ei tuo mieleen rentouttavia ajatuksia paratiisista vaan jotain ihan muuta.. Siksipä olen pitänyt sitä hiljaisena jo pari vuotta.
Kasvihuone saatiin jotenkin korjattua ja sinne muutti uudet asukit. Tomaatteja on eri lajikkeita, sekä tavallista että kirsikkatomaattia ja kurkkua myös pari kappaletta.

Erityisen jännittävää on seurata tämän yksilön kasvamista ja satoa. Kirsikkatomaatti on kyseessä ja nimi on "tumma suklaa". Ikinä en ole moisesta kuullut saati sitten sellaista maistanut, joten mä olen mielelläni kasteluvuorossa kun alkaa kypsymään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti