sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Pillikranssit

Viime päivinä on satanut melkeimpä joka päivä. Vähän alkoi jo kyllästyttää ja aloin hakemaan netistä ideoita, mitä voisi tehdä. Tykkään etenkin Katin Diy-youtubekanavasta (klik), josta tämän pillikranssinkin ohje löytyy. Aiemmin olen tehnyt pienemmän kranssin Paapon ohjeella (klik).

Mulla oli valmiina paketti 12,5 cm pituisia mustia pillejä, jotka olen tilannut Adlibrikseltä. Käytin niitä sellaisenaan ja kranssista tulikin aika mahtavan iso! Halkaisija on 77cm.

Ohje on helppo ja selkeä, kiitos hyvän videon! Muistelin että olin aiemminkin tehnyt rautalangalla ja nappasin työhön mukaan ruskeaa rautalankaa joka laatikosta löytyi. Aika pian huomasin että se on aivan liian paksua ja työn tekeminen siten aika vaikeaa.. Ei siinä haavereiltakaan vältytty, nyt on peukalo paketissa koska se oli niin tujua tavaraa, että meni läpi sormen kun oikein voimalla temmoin..

Sisulla kuitenkin jatkoin ja ajattelin että ei sitä kukaan kovin läheltä mene katsomaan.. Viimeistelyvaiheessa jykevä rautalanka loppui ja menin etsimään lisää. Ja löysin sen mun ihanan ohuen tummanruskean rautalankapuolan, jota olin ilmeisesti aiemmin käyttänyt.. Aika erilailla homma alkoi sujumaan sillä sitten. Eli todella ohutta, melkein ompelulangan vahvuista oli tuo hyvä lanka. Siimallakin onnistuu varmaan, mutta mä en uskaltanut mennä isännän kalapakille, sillä kun kalamiehenä saattaa olla siellä aika tyyristäkin tavaraa, jota ei ole suotavaa käyttää vaimon askarteluihin ;).

Mutta nyt on kranssi valmis ja se pääsi koristamaan olohuoneen seinää yhdessä aiemman tekeleen kanssa. Hyvä pari niistä tuli!


Huomenna alkaakin sitten taas työt. Pari viikkoa töitä ja sen jälkeen koulun penkki kutsuu :).
Täytyy ehkä mennä vähän siivoilemaan, meillä on siivoojakin tieten ollut lomalla, sen verran on sisustusbloggarin nurkat nyt hujan hajan :)

Aurinkoista helle(??)viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kylläpä tulikin hieno kranssi ja kaunis kokonaisuus. Kiva, että videosta oli hyötyä :)
  Mukavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä aika komea! Ilman videota en olisi varmaan saanut tehtyä.. Seuraavalla kerralla nappaan sopivamman langan matkaan heti alussa ;). Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Ihanat! Tämä vinkki täytyy kyllä laittaa korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitahan muistiin, tällainen sopisi teillekin? :)

   Poista