keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Puhelinpussi muurarinlangasta

Muurarinlanka oli jokin aika sitten suosittua käsityöihmisten keskuudessa. Joku sen sieltä rautakaupan hyllyltä keksi ja samantien oli kyseinen naru sitten loppu. Itsekin kävin tutkailemassa onko tosi että sitä on siellä ihan eri väreissäkin. No, meidän lähirautakaupassa ei ollut kyllä mitään sinne päinkään, joten unohdin koko jutun. Kunnes sitten bongasin nämä söpöt pikkurullat ihan normaalissa sekatavarakaupassa. Päätin ottaa pari rullaa testiin.

Mullahan ei välttämättä ole edes aavistusta mitä aion tehdä, kun löydän jotain ihanaa kangasta tai lankaa.. Pitää vaan saada ja siellä ne kaapissa sitten odottelee että milloinkahan se rouva innostuisi.. Nyt oli tarve kännykkälaukulle, koska joudun kantamaan kahta puhelinta mukana ja kesäaikaan ei aina viitsi takkia sen takia ottaa matkaan. Ajattelin ensin ommella, mutta kun ilmat ovat olleet niin suotuisat, niin piti keksiä joku ulkokäsityö. Mikäs sen mukavampaa kuin virkata ulkona keinussa leppoisan kesätuulen vienosti puhallellessa.. 


Mallihan on helppo ja se valmistuikin yhdessä päivässä. Tein pylväsrivejä väliin, tuomaan vähän vaihtelua pintaan. Työstä tuli kivan reikäinen ja kun puhelin on pinkki, sopii se oikein hyvin että vilkkuu sieltä välistä. Hakanen on olkaimessa sitä varten että pussia voi pitää myös vyötäröllä tai solmia miten tykkää :). Vyölaukuthan kuulemma ovat taas kuuminta hottia!


Laukku onnistui ihan ok, mutta langasta en kyllä tykkää.. Todella liukasta ja jos solmuja pitää tehdä, niin eivät pysy kunnolla kiinni. Vähän omituinen siis minusta tällainen käsityölanka, mutta ompahan nyt kokeiltu. Onhan se aika lujaa, että varmaan laukku kestää, mutta siihenpä ne positiivisuudet jääkin. Vielä olisi lankaa jäljellä ja toinen kokonainen rulla tuota pinkkiä lisäksi.. mitähän keksis?

Ulkona voisi tehdä enemmänkin käsitöitä. Matonkudekorin aion sauraavaksi ilokseni terassille kantaa. Kunhan tuo keltainen siitepöly ja alkukesän nälkäiset hyttyset vähän väistyy, taidan alkaa tekeen vähän isompaa projektia ;)

Onkos sulla jotain kivoja kesäkäsitöitä/tuunauksia tekeillä?

2 kommenttia:

 1. Tulipa kivan näköinen puhelinpussi!
  Yksi tuunaus odottaa tekijäänsä. Ehkäpä nyt pääsen tuunailemaan enemmän, kun loma alkaa juhannukselta.
  Ihanaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihanaa ja tuunausrikasta lomaa sinulle Outi!

   Poista