sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kesän iloja

Nyt voi sanoa että kesä on täällä! Sää on ollut aurinkoinen ja lämmin ja on ollut kiva seurata miten luonto siihen reagoi.  Hitaasti, mutta varmasti lehdet puskee puihin ja pensaisiin ja kukat alkaa kukkimaan. Perinteinen pihakierros on tiluksilla tehty ja muutamia havaintoja on tehty :)Tuomi kukkii! Se on mulle aina kohokohta. Rakastan sitä tuoksua ja harmittaa että sitä kestää niin vähän aikaa. Sitä kun saisi jotenkin pulloon talven varalle..


Pihan mökitkin on varattuja. Lintujen tohinoita on kiva seurata, vaikka nyt en mikään lintuasiantuntija olekaan. 


Samettiruusuja ostin jo muutaman. Ne mun esikasvatetut yksilöt ei sitten selvinneet ulos asti, joten ostokukkiin piti turvautua. Ensi viikolla taidan hankkia vielä lisäksi orvokkeja ja muita kesäkukkia.


Terassille rakentelin pokkana taas tekokukka-asetelman. Siinä paahteessa ei oikein mikään viihdy, joten nämä joutaa olla siellä :). Vähän kuitenkin jotain silmäniloa sinnekin.


Tomaatintaimet on laitettu kasvihuoneeseen ja kukkapenkkiin kylvin ruohosipulia ja hernettä. Niistä mun keittiön ikkunalla olevista herneistähän on sato jo kerätty, peräti neljä palkoa tuli, joissa kussakin oli yks herne! Ei turhaa hommaa siis ollenkaan ;)

Pihallakin alkaa uusi ruoho kasvaa ja suunnitelmia on tehty. Uusia istutuksia on tulossa syksyllä. Mansikkamaa ja ehkä pari luumupuuta olisi tarkoitus laittaa.

Kyllä kesä vaan on ihanaa aikaa!!

2 kommenttia:

 1. Sun minikasvari on aivan ihana ja upeasti siellä kasvaakin tomaatti.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone ilahduttaa edelleen. Viime vuonna sato oli tosi huono, toivottavasti tänä vuonna parempi!

   Poista