sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Valmis eteinen

Nyt on meidän eteinen valmis ja tuli kyllä niin kiva että! Kannatti alkaa sitä kohentamaan. Parasta hommassa on vielä se, että tein suurimmaksi osaksi tämän projektin ihan itse. Mies auttoi tapetoinnissa joka olikin aika haastava juttu. Halusin tapetin tietenkin sellaiselle seinälle, jossa oli ovi, patteri, valokatkaisin ja vino seinä.. Piti siis mittailla tarkasti ja säätää muutenkin, että tapetin sai suurin piirtein kohdilleen. Tuossa näkyvällä paikallahan tuo on että siitä nyt kyllä helposti näkee ne vikakohdat jos osaa etsiä. Mutta eihän sitä kukaan muu niin tarkalla silmällä katso kuin itse..

Maaliseinässä sattui sitten oma moka sävyn valinnassa. Rautakauppaan menin tapettimallin kanssa ja sanoin että haluan nykyisen tunkkaisen beigen tilalle jotain vaaleampaa joka passaa tapettiin. Mutta en valkoista, koska ovet ovat valkoisia. Just niin, joskus kolmekymmentä vuotta sitten ne oli valkoisia.. Huomasin sen sitten siinä maalatessa.. Otin vielä sitä maalia kymmenen litraa, jotta voin sitä sitten muuallekin ehkä laittaa.. No, sekin on sellainen seikka joka ei kuitenkaan isommin haittaa. Ompahan nyt sitten vaaleaa! Pitkässä, ikkunattomassa käytävätilassa se on hyvä juttu. Käytävästä laitan kuvia sitten myöhemmin.

Lautaseinä on minusta paras! Niin kauan olen siitä haaveillut ja siinä se nyt on. Siinäkään ei kaikki mennyt niinkuin piti, mutta säästän teidät nyt siltä selostukselta ;). Sähkökaapin halusin ensin ehdottomasti piiloon. Laitoin facebookiin kyselyn, miten se onnistuisi ja vastauksia tuli runsaasti. Osa kannatti, osa ei. Tein lopulta päätöksen jättää se näkyville, onhan se nyt paljon siistimpi kun vähän uppoaa tuonne taustaan. Ehkä teen sille joku päivä vielä suojan tai sitten en.


Raot lautojen väliin jätin jotta saan koukkuja takeille ja jokaiselle sopivalle korkeudelle. Tämä on kiva muunneltava seinä. Kukkakin on liikuteltavassa koukussa, joten senkin paikkaa voi vaihtaa. Mietein tälle seinälle myös hanska/piposäilytystä, mutta aikani mallailtuani tulin siihen tulokseen että niiden paikka on toisella seinällä.


Feng shui on otettu sisustuksessa tietenkin huomioon :)
Penkki on todella kulunut, raahasin sen leikkimökistä sisälle. Sille teen (ehkä) vielä jotain..


Tässä kohtaa oli ennen iso peili. En halua sitä enää siihen, joten hakusessa on sopiva taulu. Peili tilassa kuitenkin on heti tuossa lautaseinän vieressä olevassa liukuovikaapissa.


Koneen kätköistä löysin vielä vanhan ennen-kuvan. Kauheasti ei ole tullut eteistä kuvattua.. Isoin ongelma eteisessä oli mulle tuo naulakko. Ihan kätevä, mutta ei niin kaunis kun se on täynnä takkeja. Penkki on ihana, mutta vei hirveästi tilaa. Nyt mietin mikä sen kohtalo on. Ei se oikein mihinkään meillä mahdu. Kuvasin sen jo ja naputtelin myynti-ilmoituksen, mutta jätin julkaisematta.. En tiedä raaskinko myydä.. Pitää ainakin nukkua yön yli ennen kuin päätän.

Onneksi on huomenna vielä vapaata. Pikkusen on tullut puuhasteltua. Nyt taidan oikaista sohvalle. Sieltä näkee kivasti tuonne eteiseen ;)

Mukavaa päivää!

4 kommenttia:

 1. Onpa todella hyvännäköinen ja onnistunut muutos, wau! Upea tuo lautaseinä ja hurjan hyvä keksintö nuo koukut.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kyllä valtavasti itsekin! Siirreltävät koukut oli koko seinän kantava idea :)

   Poista
 2. Upea muutos! Lautaseinästä minäkin tykkään. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lautaseinä on ihana ja sitähän on tulossa meille vielä lisää ;)

   Poista