lauantai 23. tammikuuta 2016

Laaja värityskirja-arvostelu

Kaikille on varmaan jo selvää, että rakastan värittämistä! Meille on tytön kanssa tullut tästä kiva yhteinen harrastus ja on se kivaa omaa aikaa myös itsekseen väritellä.  Kirjojakin on tullut hankittua muutama..

Viime vuoden suosituin postaus käsitteli juurikin aikuisten värityskirjoja ja värikyniä. Muutama hankinta on sen jälkeen tullut tehtyä, joten nyt seuraa jättimäinen  kirja-arvostelu niistä kirjoista mitä meillä tällä hetkellä on.


Mukava pinohan noita on.. kuvassa molempien kirjat, ihan noin paljoa ei yksistään mulla ole ;).


1. Animal Kingdom (Millie Marotta)
 Eläin- ja kasviaiheita. Kuvat erittäin pikkutarkkoja, ääriviivat aika hentoisia. Yhdessä kuvassa menee varmaan viikkoja, joten aika vähän tätä tullut väritettyä, koska en jaksa samaa kuvaa niin kauan työstää.. Kuvat myös aika samantyyppisiä läpi kirjan.

2. Mielenhallintaa (Hanna Karlzon)
Yksi lempikirjoistani! Kuvat satumaisia ja yllättäviä. Aika paljon lintuja, mutta myös kissoja, riikinkukkoja, pöllöjö, kaloja.. Laajasti kaikenlaista. Myös taloja ja ihmisiä ja pikku mönkiäisiä :). Ääriviivat sopivan paksuja ja kuvat sopivan kokoisia. Mielikuvitusta ei piirtäjältä puutu! Kovista ja tukevista kansista plussaa, koko sopiva A4

3. Enchanted Forest (Johanna Basford)
Toinen lempikirja ja myös uusin hankintani (pukki toi, miten tiesikin ;) ). Kuvissa metsän ihmemaa; kasveja, puita, taikamaailman linnoja, lintuja, hyönteisiä, eläimiä, sieniä. Mitä nyt hyvällä mielikuvituksella voi metsästä löytää! Kuvat aika isoja ja sisältävät paljon "tavaraa", mutta ne on rytmitelty hyvin, ja mielenkiinto säilyy koko kuvan värittämisen ajan. Joukossa myös muutama "välipala", eli pienempi kuva.

4. Secret Garden (Johanna Basford)
Samaa sarjaa kuin edellinen, nyt aiheena puutarha. Kuvat samalla lailla mielikuvitusrikkaita ja yllätyksellisiä. Aika paljon vaan lehtiä, kasveja ja kukkia, joten värittäminen alkaa vähän kyllästyttää kun värität sitä tuhannetta vihreää lehteä.. Laadultaan nämä Johannan kirjat ovat kyllä ykkösluokkaa, hintaan nähden paljon väritettävää, jos vertaa johonkin muuhun. Koko on aika iso 25 x 25 cm, joten vähän hankala värittää muualla kuin pöydän ääressä. Tästä löytyy juttua myös aiemmin, sen voit lukea täältä

5. Talven värit (Pen & Paper)
Pitihän sitä nyt jouluaiheinen kirja hankkia pyhien piristykseksi! Tässä kirjassa ihastuin mustapohjaisiin kuviin, joissa värit tulevat hyvin esiin ja myös värittäminen on rennompaa, kun mustassa ei niin näy jos menee vähän yli. Aiheet talvisia ja jouluisia; kuusia, koristeita, poroja, lumihiutaleita. Kiva kirja, pääsee mulla viiden parhaan joukkoon! Taidan laittaa sivuun tämän ja kaivaa taas ensi jouluna esille. Sittenhän se on taas kuin uusi :)

6. Kreativitet och mindfulness (Bonnier fakta)
Ensimmäinen oma kunnollinen värityskirja. Tästä olenkin tehnyt esittelyn jo aiemmin, sen voit lukea täältä

7. Creative Coloring Animals (Valentine Harper)
8. Nature Mandalas (Thaneeya McArdle)
Näistä kahdesta esittely täällä
Anilmals-kirjasta oli iloa myös sisustukseen :) klik ja klik

9. Mandala + color 
Uhkailu, kiristys ja lahjonta.. lapsiperheen "kultainen" ohje :). Tämä oli se lahjonta, ja aika surkea kyllä mun makuun. Taisi olla lasten osaltolla, mutta aikuisten värityskirjan nimellä. Hintakin oli onneks halpa, pari euroa. Kyllähän tyttö tästä tykkäs, mutta itse en oikein innostunut. Kuvat mitäänsanomattomia ja huonosti piirrettyjä. Myös aika ohut.

10. Malebog (Tigeristä ostettu)
Tämän löysin ennen värityskirjavillitystä. Tytölle ostin, mutta itsekin muutaman kuvan värittelin. Koukeroita piisaa, kuten mandala antaa ymmärtää. Ohut ja pieni, ei kovin laadukas. Tuskin enää edes saa tätä, kun on jo pari vuotta vanha.

11. Minä rakastan värittämistä (Orage)
"Välipala"kirja :). Tästä tykkään todella paljon! Pieni koko 15 x 15cm on simppeli, varsinkin jos haluaa ottaa mukaan.  Kuvat ovat myös nopeita tehdä. Aiheet vaihtelee laidasta laitaan. Jos on vielä oma suosikkiväritysaihe hukassa, tässä kirjassa on jokaiselle jotakin. On kukkaa, koukeroa, lintua, astioita, esineitä, ruokia..

12. Talviunelmia (Hanna Karlzon)
Taattua laatua Hannalta! Tyyli samaa kuin isossa kirjassa, kuvat vaan talvisia ja jouluisia. Nämä ovat samalla myös kortteja (20kpl).

13. Escape to Christmas Past (Good Wives and Warriors)
Tämän joulukirjan ostin ennen tuota Talven värit-kirjaa. Tämä oli vähän pettymys. Kuvat ovat todella "amerikkalaisia" runsaine krumeluureineen ja osa jopa hieman rumia ja pelottavia. Tilaan kirjat pääosin netistä ja sisältöähän ei siten pääse selailemaan. Tässäkin oli kuitenkin osa hyviä, joten en palauttanut kuitenkaan. Tämä on myös kivan pieni kirja (19 x 19cm ) ja kuvat siis jouluisia :)

14. Fjärilar 100 motiv (Art Therapy)
Perhosia, perhosia ja perhosia kuten nimikin kertoo! Kuvat vaihtelevia ja kauniita. On isoja kuvia ja sitten niitä piperryskuvia myös. Pieni koko 20 x 14 cm ja kovat kannet. Laadukas. Hyvä matkakirja. Ja joka sivulla siis se perhonen jossain muodossa :)Oliko joukossa tuttuja kirjoja? Olen huomannut, että laatu värityskirjoissa vaihtelee aika paljon. Hinta on aika lailla samaa luokkaa, kympin molemmin puolin, mutta sisältö voi olla todella huonoa joissakin. Mua ei oikein nuo mandalat enää kiinnosta, tosin joskus niitä on kiva värittää. Juurikin siksi on varmaan tullut hankittua noin monta kirjaa, että voi fiiliksen mukaan sit valita sopiva :).


Ensi kerralla esittelen kuvien kera viisi omaa suosikkiani, pysyhän kuulolla! :)
2 kommenttia:

 1. Kyllähän tuolla muutama kaupassa bongattu kirja oli joukossa.
  Innoissani minäkin ostin värityskirjan vain huomatakseni, että se värittely (tähän ei lasketa lasten disney-kuvia) ei ollutkaan ihan se mun juttu :D

  Ihanaa kun on yhteistä tekemistä lapsen kanssa.
  Kivaa viikonloppua sinne värittelijöille <3

  VastaaPoista
 2. Sain tuon talviunelmia kirjan joululahjaksi. Ei vaan ole mun juttu tuo värittely.

  VastaaPoista