sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Konmari- mitä se teki minulle?

Tällä hetkellä tuntuu tuo Konmari olevan aika hitti juttu. Sinullekin varmaan tuttu, joten en ala sitä sen kummemmin avaamaan. Kerron miten mulle sen kanssa kävi :)

Tämä kokonaisvaltainen siivoilu on jatkunut mulla nyt jo varmaan vuoden päivät.. Epätoivoista tavaroiden karsintaa, joka nyt ei oikein ole näkynyt missään, vaikka tavaraa on lähtenyt hurjasti pois. Konmari-kirja sai vähän lisäpuhtia hommaan, vaikka en ollut kaikista jutuista samaa mieltä. Jotenkin alitajunnassa tiesin että tavaraa on liikaa, mutta en ole uskaltanut karsia tavaroita niin radikaalisti -ennen kuin nyt!

Ihan kirjan oppien mukaan en tehnyt. En kipannut koko vaatevarastoa lattialle ja siitä sitten vaate kerrallaan takaisin tiukan tutkiskelun jälkeen.. Minusta aika työlästä! Poistin vain kaikki epämieluisat vaatteet ja jätin mieleiset. Samoin tein muiden kaappien kanssa. Paljon sitä tuollakin lailla kertyi pois vietävää. En myöskään rullannut sukkia, enkä muitakaan vaatteita sen kummemmin.. Tein sen jo aiemmin ja totesin että ei toimi mun arjesssa! Voihan se toki olla vaatteille parempi, mutta mulla ei hermot eikä aika riitä tuollaiseen.


Tavaraa on karsittu nyt niin rankalla kädellä, että voin rehellisesti sanoa, että turhaa ei juurikaan ole. Ja tämä tilanne tuntuu todella hyvältä!! Tietenkin tavaraa lapsiperheessä on, mutta kaikelle jäljelle jääneelle kamalle on joku tarkoitus.

Mitä enemmän olen poistanut tavaraa, sen helpommaksi homma on tullut. Kynnys turhan tavaran poistamiseen on nyt paljon matalampi ja myös kaupassa mietin tarkemmin haluanko lisää tavaraa vai en. Se on mielestäni se paras juttu! Niin iso homma tässä on ollut, että en halua heti täyttää kaappeja uudestaan.

Olen myös huomannut, että järkkäilyyn tulee himo! Olenhan mä tykännyt kaappien siivouksesta ennenkin, mutta nyt vielä enemmän! Parasta on, kun keksii jonkun laatikon, joka on vielä järkkäämättä! Esim. joulukoristeet tai työkalut.. (no okei, pitää varmaan hommata kohta joku lääkitys tähän..;) )Nyt kun on tilaa kaapeissa ja kaikki hyvässä järjestyksessä, tuntuu että ajatuksetkin juoksee kirkkaammin! Konmarin sanoin; siivouksella on elämän mullistava taika!

3 kommenttia:

 1. Kyllä nyt näyttää niin hyvältä tuo järjestys. Minun pitäisi käydä taas kaappeja läpi, pitäisi, mutta en vaan saa mitään aikaiseksi.
  Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Huippua! Tiedän tuon tunteen ja miten ihanaa on päästää turhasta irti. Minullakin on vielä jotain,vaikka kuinka olen karsinut. Sitten on myös sellaisia miehen tavaroita "mihinnämäkuuluu." Onneksi se ei huomaa,kun joskus vähän siivoilen. ..:D

  VastaaPoista
 3. Melkein ite kans tehtävä samoin! :)

  VastaaPoista