sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Seinäjoen asuntomessut 2016: Valaisimet (osa 1)

Nyt muutama kuva messuilta. Messukuvia on pyörinyt blogeissa jo runsaasti, joten jätän normaalit huone-esittelyt nyt toisten hommaksi ja yritän löytää vähän erilaista näkökulmaa. Itse kiinnitin messuilla erityisesti huomiota valaisimiin, vaikka en niitä tarkoituksella katsellut. Ne vaan olivat niin näyttäviä, että katse kiinnittyi kattoon melkein joka kohteessa. Valaisimet olivat todella hienoja, isoja ja persoonallisia, osa jopa itse tehtyjä, mistä pidin kovasti. Tässä ensimmäisessä osassa tuleekin mun suosikit:


Todella hauska kenkävalo! Valaistusta oli runsaasti huoneessa myös muuten, en usko että tämä nyt kauheasti valaisee. Mikemminkin on näyttävä sisustuselementti. Koko huone oli tosi persoonallinen, siitä kuva myöhemmin. Kohde nro 7


Tässä kohteessa oli paljon kivaa, koska se on  käsityöihmisen koti. Paljon diy-juttuja, kuten tuo persoonallinen valaisin ja viltti. Huoneessa oli myös pienet kangaspuut ja tapettikin on aiheeseen sopiva. Voisin kuvitella itseni tuohon virkkaamaan :). Kohde nro 8


 Ihana itse tehty paperinaruvalaisin kohteessa 23.Tämä oli tosi hauska, sopisi meillekin tytön huoneeseen tosi hyvin! Tämä on Mathieu Challières'n "Les Volières"- valaisin ja hintaahan tällä on reilusti yli mun budjetin, joten alkoi vähän diy-ideat pyöriin päässä. Aika helppo olisi tehdä itsekin, jos vain löytää noita lintuja jostain. Tämä kohteessa nro 24.
Kerrostalokohteessa nro 2 oli ruokapöytä sijoitettu makuualkoviin. En tiedä tykkäisinkö itse ruokailla tilassa, jossa ei ole ikkunaa.. Ehkä peili on siksi laitettu tuonne?  Ihana puupöytä ja tyyliin sopiva yksinkertainen valaisin.


Näistä lampuista en ole ihan varma, olivatko itse tehtyjä, mutta itselle tuli se ajatus että tuollaiset voisi tehdä itse. Lähempää en päässyt katsomaan, mutta näyttivät ihan virkatuilta/kudotuilta paparinarujutuilta. Kohde 23
Kiva metallivalaisin ja sängyn alta pilkottava tyylikäs epäsuora valo kohteessa 9.


Ihana lastenhuone kohteessa 20. Vekkivalaisin on koulutettujen artesaanien valmistama ja noita pallovaloja oli todella monessa messujen lastenhuoneessa! Näitä saa hankittua mm. täältä.


Tästä tykkäsin kovasti! Koko talo oli ehkä messujen komein (ja varmaan kalleinkin..), bling blingiä oli mun mieleen ehkä liikaakin, mutta tämä on ideana kiva! Kelpaisi omaan kotiinkin. Kohde 12.


Marokkotyyliset lamput saivat mun hyväksynnän kohteessa 36, jossa oli paljon muutakin persoonallista nähtävää.

Tällaiset bongaukset tällä kertaa. Tyylikkäitä valaisimia oli niin paljon että jaoin ne nyt kahteen osaan. Ensi kerralla siis lisää lamppuja!

5 kommenttia:

 1. Näiden messujen parasta antia ovat valaosimet, ehdottomasti.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kivoja valaisimia, toden totta. Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista
 3. Kauniita valaisimia. Mutta mulle ei sopisi noin pienet valot.
  Mulla pitää olla kunnon valot joka huoneessa, että näen.
  No tietenkin tunnelmavalot ovat eri asia.

  VastaaPoista
 4. Juu, valaisimet olivat tosiaan paikoin pieniä ja sitten taas ylisuuria! Ehkä tarkoitettu just tunnelmointiin osa niistä. Ikkunat olivat aika isoja, joten luonnonvaloakin tuli kohteisiin paljon. Kivoja sisustuselementtejä.

  VastaaPoista