tiistai 17. lokakuuta 2023

Kroatia 20-27.9.2023

Tätä reissua suunniteltiin pitkään! Edellisestä ulkomaan matkasta oli yli kymmenen vuotta, eikä meidän tytär ollut ollut koskaan lentokoneessa. Nyt oli siis korkea  aika toteuttaa tämä pitkään mielessä ollut haave!

Kesälomaa mulla oli tänä kesänä vain viikko ja sen säästin syksyyn. Koko kesä meni siis töissä ja kyllähän se matkan odottelu oli aika tuskaa.. 

Kauan meni myös siihen, että saatiin päätettyä minne mennään. Aluksi piti koko perheen lähteä, mutta poika jäikin sitten kotiin.  Lähdettiin miehen ja tyttären kanssa. 

Kroatia valikoitui matkakohteeksi muutaman tutun vinkistä ja nettiä ahkerasti selatessa. Ei olla mitään auringonpalvojia, joten muutakin piti matkakohteessa olla kuin rantaa.  


Paikaksi Kroatiassa valikoitui Cavtat. Pieni kylä (toki turistit lisää väkimäärää kiitettävästi..) aika lähellä Dubrovnikia. Mukavan rauhallista,  mutta kyllähän se oli aika pian kävelty läpi. 

Käytiinkin sitten pari kertaa tuolla Dubrovnikissa. Toisella kertaa bussilla, joita meni tosi hyvin ja toisella kertaa elämyksen vuoksi pienellä laivalla. Se olikin sitten paljon isompi paikka ja olin iloinen, ettei valittu sitä majapaikaksi, sen verran oli hälinää. Käytiin tutustumassa siellä vanhaan kaupunkiin ja vähän shoppailtiin. Tuolla Cavtatissa ei oikein ollut muuta kuin turistikojuja ja ravintoloita.  

Hintataso oli aika samaa mitä Suomessa. Meillä oli hotellilla vaan aamupala, joten joka päivä syötiin sitten myös ulkona. Pizza oli aivan ihanaa ja testasin myös risottoa, kalaa ja erilaisia liharuokia. Tyttären ruokailu mua vähän jännitti,  kun on vähän nirson sorttinen. Tykkäsi kuitenkin pastaruuista ja pizzasta.  Kaipasin ehkä enemmän kasviksia ja hedelmiä, mutta ruoka oli kyllä kaikinpuolin hyvää! Tykkäsin myös paikallisesta oluesta,  vaikka kotona ei niin maistukaan. 


Sää suosi meidän lomaviikolla kohtalaisesti.  Lämpöä oli 24-28 astetta. Oli useampi päivä pilvistä ja yksi yö satoi vettä ja tuuli kovaa, mutta en niin tykkääkän kovin kuumasta  joten ihan ok mulle. 

Rantoja siellä ei oikein yhtä aluetta lukuunottamatta ollutkaan.  Uimapaikat olivat kivikkoisia poukamia ja uimakengät siellä todella tarpeen! Kävin muutaman kerran pulahtamassa ja keräsin myös kotiin hyvän kasan kauniita kiviä! 

Kävelyä ja porrastreeniä tuli päivittäin kyllä todella paljon! Tykkään pienistä sokkeloisista kujista ja siellä niitä oli! Ihastuin myös kukkiin, kasveihin ja tuoksuihin. Ja siihen, että sai vaan olla ja rentoutua! 

Kyllä tästä nyt matkakipinä vähän jäi päälle! 🙂 Toivottavasti seuraava reissu on ennemmin kuin kymmenen vuoden päästä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti