keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Palapelihuumaa

Rakastin lapsena palapelejä. Eikä rakkaus ole hävinnyt mihinkään!

Säännöllisen epäsäännöllisesti meillä kootaan palapelejä yhdessä ja yksin. Jouluna kokoelma karttuu vähintään yhdellä tai kahdella uudella laatikolla. Suosikkeja ovat 500-1000 palan palapelit. Löytyy meiltä myös pari 2000 palan peliä, mutta säilytysongelmien vuoksi niitä ei olla koottu kuin sen kerran.

Jos mulla olisi nyt se unelmien rintamamiestalo, olisi sen yläkerrassa mulla palapelihuone. Vaikka siinä hervottoman suuren askarteluhuoneen yhteydessä.. ;)

Nykyään saa niin kauniita palapelejä. Tykkään erityisesti sellaisista, joissa on paljon yksityiskohtia. Yksi suosikeistani on Colin Thompsonin värikkäät ja taitavasti piirretyt palapelit. Saattaa jopa olla, että joululahjapaketista kuoritaan yksi tällainen..

Syyslomaviikon kunniaksi on keittiön pöytää koristanut taas yksi kokoamisprojekti. Kuva oli aika passeli mulle. Kuin omalta työpöydältä otettu. 
Onkos siellä muita palapeliharrastajia?

6 kommenttia:

 1. 1000 palainen palapeli taitaa olla suurin, jonka olen tehnyt. Silloin lopuksi liimasin palat alustaan ja tein siitä mummilleni taulun :)
  Ihana harrastus kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tulisikin hauskoja tauluja. Itsellä ei ole tilaa enää seinällä ja muutenkin haluan tehdä palapelit aina uudestaan. Tosi hauska harrastus kyllä! Hyvä vähän haastaa itseään välillä.

   Poista
 2. Tällä hetkellä mennään aikalailla nuppipalapelien harjoituksissa ;) työmaalla... mutta tulee väliin koottua kotonakin jos vaan on pöytätilaa vapaana kaikelta muulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän tässä haastellista onkin, kun pöytätilaa ei tahdo olla.. Siksi nuo 500 palan pelit on hyviä, kun saa päivässä valmiiksi. Isommille mulla on kyllä sellanen siirrettävä levy, jonka päällä teen, että saa siirrettyä syrjään, mutta jossakinhan se levykin on tiellä.. Tarvisi ehdottomasti oman huoneen tälle harrastukselle!

   Poista
 3. Lapsena tein tosi paljon näitä ja sitten kun oma poika tuli palapeli-ikään tehtiin niitä yhdessä ja erikseen. Sinulla on nyt tosi kiva kuva tässä palapelissä. Täytyypä suunnata kauppaan katsomaan, josko saisin itselleni oman paketin jouluksi :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli kyllä niin kiva kuva että oli pakko ostaa. Oli myös helppo kasata, kun oli niin erilaisia juttuja kuvassa. Ostin palapelin Prismasta.

   Poista