sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Lapin reissu

Nyt vähän reissutunnelmia tähän väliin. Tehtiin viikon mittainen kiertoajelu pohjoiseen ja kotiin tultiin pari päivää sitten. Reitti oli seuraava: Haaparanta- Kilpisjärvi- Pohjois-Norja (jäämeren rantaa pitkin)- Alta-Inari-Ranua- Haaparanta. Melkoinen ajelu! Autossa tuli istuttua noin 2200 km, mutta maisemat oli varsinkin Norjan puolella niin huikeat, että ei se pahalta tuntunut! En ollut ennen Norjassa käynytkään muuta kuin hätäisesti rajalla kääntymässä, joten oli kiva nyt nähdä vähän enemmän.

Aluksi menimme yöksi sukulaisiin Haaparantaan, josta jatkoimme matkaa Kilpisjärvelle, jossa meillä oli varattuna mökki yhdeksi yöksi. Kiipesimme melkein Saana huipulle, jossa oli vielä aika reippaasti lunta. 
Seuraavaksi suuntasimme Norjan puolelle, jossa alkoikin tulla vastaan aika hienoja maisemia! Kamera oli ahkerassa käytössä, koko reissulla otin noin 500 kuvaa.. osa kyllä vähän huonoja kun auton ikkunasta niitä räpsin.. ihan joka kohtaan ei voinut pysähtyä ottamaan kuvia.. Sää oli todella vaihteleva, pääosin tosi kolea, alle kymmenen astetta koko reissun ajan. Välillä satoi jopa räntää! Mutta ei ollut hyttysiä juuri ollenkaan :) :)


Jäämeren rannassa. Vesi oli hyisen kylmää!! Mutta kivet niin kauniita! Kun yhden otti, oli seuraava taas sitäkin hienompi! 


Yövyimme teltassa yhden yön Pikefossen putouksen luona. Maisema ei ollut sielläkään hullumpi.


Seuraava pysäkki oli Inarissa, jossa olimme muutaman päivän sukulaisten mökillä. Miehet kalasteli ja naiset samoili metsässä keräten ilmaisia sisustusjuttuja. Siinä sivussa myös syötiin hyvin ja saunottiin ahkerasti. 
 Täällä oli risufriikin taivas!..


Löydetyt aarteet! Osa piti jättää jälkitoimitukseen, koska olivat niin isoja, mutta osan sain sullottua autoon mukaan.


 Tämä ei valitettavasti mahtunut taskuun..


Sitten alkoi kotimatka. Pysähdyimme Ranualla ja kiersimme eläinpuiston. Ja myös Haaparannassa käytiin vielä mutka.. Ikeaan oli tietenkin hinku ja mennessä oli juhannus, joten paikka ei ollut auki. Sain miehen ylipuhuttua pieneen mutkaan, jotta pääsin käymään vielä siellä. Lähinnä pikkujuttuja sieltä hain, kun auto oli jostain kumman syystä aika täynnä.. ;)

Tuliaiset kotikuistilla. Sain sukulaisilta myös poron- ja hirven sarvia kotiin viemisiksi, joiden sijoituspaikoista myöhemmin lisää. 


Olihan se kyllä ihana reissu! Voin suositella kaikille käyntiä tuolla Pohjois-Norjassa. Maisemat on aivan mahtavat, eikä sitä valokuviin saa ikuistettua täydelliseti mitenkään, se pitää kokea itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti