keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Uusi tyyli, uusi lyyli?

Täytän ensi vuonna 40. Olen kuullut että nelikymppisenä nainen on parhaimmillaan :). Tiedostamatta ja osittain tietoisestikin olen viime aikoina kiinnittänyt vähän enemmän huomiota ulkonäkööni.
En ole koskaan ollut juurikaan kiinnostunut muodista tai meikeistä. Parhaiten viihdyn mukavissa vaatteissa ilman sen kummempaa ehostelua, mutta tokihan sitä haluaa joskus näyttää hyvältä..

Ryppyjä en pelkää, mutta olen nyt syksyn aikana kiinnittänyt vähän enemmän huomiota ulkoisiin seikkoihin: Varasin ajan hammaslääkärille (kadun sitä nyt, koska parin viikon päästä lähtee viisaudenhammas..) tilasin uudet silmälasit, värjäsin hiukset (no sitä teen kyllä useamman kerran vuodessa muutenkin...), ostin uusia vaatteita ja kävin pukeutumisneuvojalla!  Se olikin kiva juttu ja siitä kerron nyt lisää.

Tällainen palvelu löytyy täältä meiltäpäin Ylivieskan Prismasta ja sisältää kaksi käyntikertaa. Ensimmäisellä kerralla otetaan muutama mitta ja kysellään asiakkaan toiveita. Mun toiveet oli testata voisinko pitää leggareita ihmisten ilmoilla, mikä olisi paras neuletakin pituus, miten käytän huiveja jne.

Ekalla kerralla aikaa meni ehkä vartti, toisella reilu tunti. Toisella kerralla mua vastassa oli rekillinen vaatteita ja niitä alettiin sitten sovittamaan pukeutumisneuvojan samalla selostaessa. Joukossa oli myös niitä huonoja vaihtoehtoja joita kannattaa välttää ja kokeilemalla ne kyllä itsekin sitten huomasi.

Itselle sopivat värit tuli aika selväksi ja se minkä malliset vaatteet yleensäkin sopii. Mä olen malliltani suora, joten kurvit pitää tehdä vaatteilla. Vaatteiden saumat kannattaa tsekata että menee just mulle sopivasti ja käyttää aika tyköistuvia vaatteita jolloin muotoa tulee. Ehdottomasti ei siis mitään ylisuuria telttoja! Mulla on kuulemma (hämmentää jopa kirjoittaa sitä tähän kun ei ole tottunut kehuihin..) hyvät sääret joita kannattaa korostaa. Siispä ne leggarit ja tiukat housut yleensäkin sopii erityisen hyvin! Myös mekkoja ja hameita kannattaisi käyttää, mistä olen haaveillutkin, mutta en vaan ole oikein aiemmin osannut mieltää niitä muuta kuin juhlavaatteiksi. Mulle löytyi myös täydelliset farkut mistä olen tosi iloinen. Istuvuus täys kymppi ja lahkeitakaan ei tarvinnut lyhentää. Itse olisin todennnäköisesti valinnut väärin, housujen osto, etenkin farkkujen, on minusta niin hankalaa!

Käynnistä jäi tosi hyvä mieli! Neuvoja oli tosi kiva ja rento, eikä yhtään tarvinnut sovitusta jännittää. Nyt tiedän mitä mun täytyy tulevaisuudessa hankkia, eikä vaateostokset ole enää sellaisia "katotaan nyt mitä löytyy"-tyylisiä hutireissuja. Matkaan mulla lähti farkkujen lisäksi ne perusleggarit (kuviollisia pitää vielä myöhemmin hommata), toppi ja neuletakki. Mitään ostopakkoa ei tietenkään ole ja neuvonta on myös ilmainen.

Jos kaipaat apua pukeutumiseen ja asut täälläpäin, niin ei muuta kun omaa aikaa varaamaan! Ylivieskan Prisma ei ole mitenkään mukana tässä postauksessa, itselle jäi vaan niin hyvä fiilis, että haluan jakaa tietoa eteenpäin. Itse en tiennyt tästä palvelusta mitään, ennen kuin bongasin asiasta kivan blogipostauksen. Sen voit lukea täältä.

Vaikka itsetunto tuolla reissulla kohosikin, piti tätä kokovartalokuvaa miettiä pitkään.. Minusta ei tosiaankaan olisi muotibloggaajaksi.. Mutta tässä nyt tulee ihan koko nainen!


Ihanaa keskiviikkoiltaa ihanaiset!

6 kommenttia:

 1. Koko nainen näyttää oikein hyvältä ja sun hiukset on kyllä tosi hyvän väriset!

  VastaaPoista
 2. Sokokset tarjoavat myös tällaisia pukeutumispalveluja, mutta enpä ole uskaltanut aikaa varata, vaikka kovasti kiinnostaisi. Toisaalta tunnen kyllä aika hyvin kroppani ja tiedän millaiset vaatteet minulle sopisi, mutta ainahan katsetta voisi vähän avartaa ja saada lisää ideoita. Kuvittelin mm kerrankin ettei minulle mikään nahkatakki sovi. Sitten Prisman sovituskopissa sattuikin olemaan kokoiseni takki ja vitsinä päätin sitä kokeilla; sehän istui kuin sormikas käteen ja näyttikin hyvältä ja se oli sitten pakko ostaa. :D
  Tsemppiä hammaslääkäriin. Ei se viisaudenhampaan poisto mikään kovin kurja juttu ole. Hyvät puudutukset ja kädet vatsanpäälle niin ihan mukava toimenpide. ;) Itseltäni on kaikki viisurit poistettu; ylhäältä nypästen ja alhaalta paloitellen.. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja ovat kyllä tuollaiset ilmaiset neuvontapalvelut! Mukava kun toinen sanoo, mikä sopii, niin ei tarvi pähkäillä itse :)

  Hammaslääkärikin sanoi, että ylähampaan poisto on nätti homma.. toivottavasti! Varulta pyysin koko päivän kuitenkin vapaaksi töistä.. saa sit loppupäivän huilia..

  VastaaPoista
 4. Hei,

  pakko uskaltautua ekaa kertaa kommentoimaan, kun sinäkin olet uskaltautunut kokovartalokuvaan! Kunnioitan tätä suuresti. Itse kaipaan meitä tavallisia naisia blogikuviinkin :) Hyvältä näyttää, ehdottomasti!

  Mannis

  VastaaPoista
 5. Kiva että kommentoit!
  Omaa kuvaa piti hetki miettiä, mutta olet aivan oikeassa, että enemmän saisi olla kuvia ihan tavisnaisista netin ihmeellisessä maailmassa!

  VastaaPoista