sunnuntai 29. elokuuta 2021

Pihahommia ja puutarhaunelmia

Kesä se on ihanaa aikaa, kun saa touhuta pihalla. Toisaalta pihahommat voi olla aika rasittavia! Koko ajan saa olla kitkemässä jotain nurkkaa, jos haluaa pihan pysyvän edes kohtuu siistinä.. Mullahan oli kesälomalle paljon suunnitelmia pihalle, mutta helteet teki sen, että mitään en sitten oikein jaksanut tehdä.. Mulla oli myös siirtojuttuja mielessä, mutta eihän niitäkään  kannattanut tehdä ennen kun tuli vähän viileämpää. Nyt on sitten touhuttu pihalla urakalla!

Tein ison muutoksen syreenin alle, jossa oli autonrengaskukkapenkki. Kesän myrskyssä sireenin oksat taipuivat niin, että kukkia ei oikein edes nähnyt sieltä alta, niimpä tein keskelle penkin vanhoista muurikivistä ja laudasta. Reunoille laitoin vielä renkaat, vaikka ajattelin ne jo laittaa pois. Jotenkin ne kuitenkin rajaa kukkapenkkialuetta niin hyvin, että annoin olla. Nyt nuo ei kyllä näytä juuri miltään, mutta odotan jo kevättä, että kukat tuovat vähän väriä. Ostoslistalla on myös jotain syksyllä kukkivaa perennaa, jota voisi hankkia tähän vielä lisäksi. Syysleimua tms


Tuijakin sai uuden paikan ison kiven takaa. Oli ennen toisessa reunassa ja teki kulun varastoon ahtaaksi. Tykkään tosi paljon nyt tuosta uudesta paikasta! Ensi kesän projekti on sitten tehdä leikkimökistä kasvihuone!

Trampoliini sai tänä kesänä lähtöpassit ja siitähän se ajatus sitten lähti, että pihalle sopisi muutama puu lisää.. Meillä on tosi paljon hyötykasveja pihalla ja kokoelma karttui tänä kesänä yhdellä mustalla viinimarjapensaalla ja kahdella kirsikkapuulla. Ajattelin ensin laittaa luumupuun, mutta sain lahjoituksena nuo kirsikat, joten nehän sitten laitettiin. 

 

Takapihalle ilmestyi myös samanlainen heinäseiväsaidanne mikä on etupihallakin. 

Alan nyt olemaan takapihaan aika tyytyväinen. Koko ajan mun puutarhainnostus kasvaa ja olen oppinut paljon uusista kasveista. Tähän asti mulla on ollut perusvarmaa kuunliljaa yms, mutta nyt pitää kyllä laajentaa kukkavalikoimaa! Ja innolla jo odotan tuota kasvihuoneprojektia!

Etupiha on paljon vaikeampi, se on edelleen vaiheessa kun en tiedä mitä sinne laittaisi.. 


 

Puuhasteletko sinä pihalla syksyllä?

2 kommenttia:

  1. Meillä on ihan minikokoinen takapiha, mutta sen yritän aina pitää kunnossa. Ostin juuri Tokmannin poistokasveista yhden tuijan isoon ruukkuun ja sen rinnalle vielä hopeaputouksia. Teidän piha näyttää ihanalta <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Outi! :)
    Minäkin katsoin Tokmannilla tuijapuskia, mutta kauppaan jäivät. Viherpeukaloilta tilasin perennoja sitten senkin edestä ;).. Toivottavasti lähtevät kasvamaan!

    VastaaPoista