lauantai 30. elokuuta 2014

Muovipussin uusi elämä

Tätä hommaa alkuun epäilin onnistuuko, ja täytyy myöntää, että ei se oikein onnistunut..
Kyseessä on siis muovipussien sulatus yhteen jolloin saadaan paksumpaa muovia, mitä sitten voi työstää eri kohteisiin. Ohjeessa neuvotaan silittämään leivinpaperien välissä 3-4 kerrosta muovipussin palasia. Silitys aloitetaan ykköspisteellä ja pikkuhiljaa nostetaan lämpöä jos tarpeen. Höyryä ei saa käyttää.

Aloitin kuuliaisesti ykkösellä ja aikani hinkattuani ei mitään  juurikaan tapahtunut. Nostin lämpöä ensin kakkospisteeseen ja aika pian kolmoseen, jolloin kävi näin:


Tietysti aloitin kokeilun kivoimmalla pussilla.. 
Ei siis kolmoselle sitä rautaa, vaan kakkosella tuli ihan ok jälkeä, vaikkakin tuntui että hommaan meni ikuisuus.. ja sittenkin palat  lähti irti toisistaan jos halusi..

Jotain piti näistä sitten keksiä, joten tein kännykälle "sadeasun". Muutaman kerran olen nyt lenkiltä palannut kuin uitettu koira, joten oikeasti tarvinkin sellaista.


 
Sitten vaan mittailemaan ja ompelemaan ja kännypussukka on valmis!

S2 kommenttia:

 1. Terve!

  Minä tein tuolla samalla tekniikalla ompelukoneen suojahupun (http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2014/06/tsi-muovipussiompelus.html).

  Kyllä se muovi menee jostain aina ryttyyn, eikä varmasti voi saada sulatettua kokonaista muovipussia täydellisesti muodossaan. Siksi ne palat kannattaakin saksia tilkuiksi :)

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Kiitos vinkistä! Arvelinkin että isompaa työtä varten täytyy yhdistellä. Jospa vielä joskus innostun näitä tekemään lisää..

  VastaaPoista