perjantai 27. helmikuuta 2015

Lintutyyny ja nettikauppavinkki

Eilen saapui ensimmäinen tilaukseni Aliexpressiltä. Kampaajani vinkkasi kaupasta mulle pari viikkoa sitten ja mun piti heti mennä tutkimaan sitä lähemmin. Vinkkaajalla oli hyviä kokemuksia tilaamisesta ja myös netissä oli paljon kertomuksia tästä. Eka päivä menikin tutkiessa valikoimaa jota on todella runsaasti! Tavaraa on joka lähtöön ja ylikin! Myös tavaraa, jota et tiennyt olevan olemassakaan/tarvitsevasi.. Varoitus siis tähän väliin; jos et ole aiemmin tutustunut, niin varaa ekaan kertaan aikaa! Mulla meni ekana päivänä 8 tuntia kun tutkin mitä kaikkea siellä on.. joo-o, oli tosi huono omatunto koneella istumisesta ja järkyttävä päänsärky vielä seuraavana päivänäkin! (onneks en tee päätetyötä, eihän mulla pää kestäis..).

Mut siis asiaan: kyseessä siis Kiinalainen nettikauppa, jossa on eri myyjiä ja heillä omat valikoimat. Sivut on selkeät ja löytyy kategorioita moneen lähtöön. Kun kirjautuu, pystyy laittamaan tuotteita toivomuslistalle ja sähköpostiin tulee ilmoitus aina kun joku on tarjouksessa, mikä sulla on siellä listassa :). Myyjät saavat palutetta ostajilta ja ne näkyy aina myyjän kohdalla. Kannattaakin näitä palautteita vähän lukea ja valita luotettavalta tuntuva myyjä.

Ainakin itsellä on korkea kynnys tilata ulkomailta ja varsin maltilliset ostokset alkuun tein. Jos homma toimii, niin sitten varmaan tilaan lisää. Toimitusaikahan on pitkä; 15-60 päivää! Tilasin tuotteet kaksi viikkoa sitten ja yksi paketti kymmenestä on tullut perille. Tosin kiinalainen uusivuosi oli just tässä välissä, joka sotki toimitusaikaa.

Laadun en edes odota näillä hinnoilla olevan kovin kummoinen. Mutta kuten eräs nettikeskustelija asian hyvin ilmaisi; samaa tavaraa on saatavilla (made in Hong Kong) myös Suomessa, mutta tuplahintaan..

Monessa tuotteessa on myös ilmaiset postikulut! Kuten kaikissa mun tilauksissa. Siksi sieltä onkin tulossa mm. 50 sentin hiuspinnit  neidille.. Tuo mun ostos joka tuli, tuli postin mukana laatikkoon, isommissa en tiedä, meneekö postiin vai tuodaanko ovelle.

Tilaus maksetaan pankkikortilla. Alle 22€ ostokset ovat tullivapaita. Sitä suuremmista ostoista peritään tullimaksu. Itse tilasin 29e maksavan nahkatakin (kallein ostos), joten siitä varmaan joutuu vähän ekstraa maksamaan kunhan tulee.

Jos mielenkiinto heräsi, netissä on paljon juttua tästä lisää.

Eka tilaus siis saapui ja se on tämä lintutyynynpäällinen. Maksoi 3 euroa. Vastasi hyvin kuvausta, mutta vähän luulen että pesussa saattaa haalistua. Vetoketjun laitoin myös tosi varovasti kiinni. Saapa nähdä miten kestää...



 
Lisäksi tilasin mm. pojan huoneeseen tauluja ja tytölle ihanan frozen-mekon. Itselle vähän vaatetta ja kellon. Sisustusjuttuja myös, niistä lisää kunhan tulevat. Vaatteissa kannattaa huomioida kiinalaisten pieni koko! Kokotaulukko löytyy monen vaatteen kohdalta ihan senttimetreinä, joista voi vähän mittoa sopivaa kokoa. Vähän jännittää tuo mun takki onko sopiva :)

Sellaista tänään! En ota vastuuta kenenkään päänsärystä tai kohtuuttomasta nettishoppailusta! :)

Mukavaa viikonloppua!

p.s. keittiötarjous saadaan tiistaina, siihen asti saa jännittää sitä :)

torstai 26. helmikuuta 2015

Lisää säihkettä

Kesken keittiösuunnitelmien piti käydä kaupassa ja sieltähän löytyi kiva kaveri jo olemassa olevalle tuikkukipolle :). Onhan nuo kiva pari! Siellä oli remontti meneillään ja sisustusjuttuja puoleen hintaan. Ihme kyllä tämä oli ainoa ostos siltä osastolta..




Unelmien keittiö alkaa pikkuhiljaa muodostua päässä, yksi ongelmakohta vielä on, jonka se edustaja toivottavasti ratkaisee.. jännittää kovasti se hinta mikä tälle unelmalle tulee, ei ole kyllä oikein mitään hajua mitä se vois olla. Pomolta piti jo vähän kysellä tulevaisuuden työtilannetta että JOS valitaan vaihtoehto B.. mutta sen siis näemme perjantaina tai viimeistään viikonloppuna mihin päädytään.

Kivaa torstaita!

tiistai 24. helmikuuta 2015

Suunnittelua

Heipä hei!

Nyt mua vähän jänskättää! Eilen mulle soitti yks mies ja mehän sovittiin sitten perjantaille treffit :). Apua! Miten ehdin nyt tarpeeksi hyvin valmistautua, kun tää tapaaminen tulee niin pian..
Ai, mikä mies? No ei sentään keski-ikää lähestyvän perheenäidin  päiväuni, vaan keittiöfirman mies!
Keittiöremppa lähti nyt arvaamatta suunnitteluasteelle, kun puolivitsillä heitin juttua rempasta tutulle miehelle, joka sit vei viestiä eteenpäin.. Todennäköistä tässä taloustilanteessa kuitenkin on, että homma jää tarjouspyyntöön, mut sen olen tässä elämässä oppinut, että mikä tuntuu varmalta, onkin todella epävarmaa, joten en sano mitään! Perjantaina se nähdään.

Olenhan mä sitä remppaa suunnitellut jo kauan, mutta nyt kun pitäis oikeasti heittää pöytään  kaikki toiveet ja tuloksena olla ehkä loppuelämän keittiö, niin paineet on aika kovat! Mikä ois sit hyvä ja ennenkaikkea ajaton?

Ainakin väri tulee olemaan valkoinen, edes korkeakiiltoista en uskalla toivoa, koska luulen sen olevan ohimenevä trendi. Perusvalkoista siis meille ja sellainen tosi simppeli. Mietin et jos vetimetkin olisi sellaiset pienet metallilätkät että olisi mahdollisimman eleetön ratkaisu. Tasot sitten vaikka tummanharmaata tai muuta tummaa sävyä ja v'älitilassa sitten jotain eloa. Se on sitten helppo vaihtaa jos kyllästyy.

Vähän kattelin eri vaihtoehtoja ja löysin pari inspiskuvan netistä.

http://opdeco.fi/portfolio/keittio-18/


Tässä on nyt sitä kiiltoa, mut perusilmeeltään ihan kiva muuten (omega-keittiöt)

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Popparit koolla

Oi miten ihana viikonloppu on ollut! Kiireinen, mutta voimia antava :) . Lauantaina oltiin Oulussa pop-blogien tapaamisessa ja tänään olin pitämässä Hyvän tuulen kutsuja. Autolla ajoa aika runsaasti ja kotona oloa vähän, mutta kyllähän mä kotosalla suurimman osan olenkin, niin kerrankos sitä tämäkin emäntä vähän hippasee ;).

Bloggari-tapaaminen oli tällä kertaa All I ever wanted is here - blogin Karlan kotona. Ja mikä koti se olikaan! Niin ihana! Arkkitehdin piirtämä 70-luvun kaunokainen joka oli hyvällä maulla rempattu uuteen uskoon. Toimiva pohjaratkaisu, tyylikäs ulkokuori ja talo täynnä kivoja yksityiskohtia. Itse tykkäsin eniten ehkä juuri näistä "sisäikkunoista". Tuo mukavasti mielenkiintoa ja tällainen tv-nurkkaus olisi omaankin kotiin enemmän kuin tervetullut!




Lastenhuoneissa oli runsaasti kivoja pikkuesineitä ja leluja. Lastenhuoneeet muutenkin oli sisustettu elämistä varten mistä tykkäsin kovasti.






Olohuoneessa oli isot ikkunat, jotka toivat runsaasti valoa tilaan. Luulempa että tuossa kohtaa on kiva pötkötellä ja selailla sisustuslehtiä.. :)







 Eteisessä oli tällaista laattaa seinässä. Tosi kätevää! Myös varaston ovi oli persoonallinen.



 
Keittiön saarekkeen valaistusta


Kodarissa myös tällainen iki-ihana väli-ikkuna!





Kyllä täällä osaava sisustaja asuu! Kiitos vielä Karla! Oli kiva käydä ja tutustua!




Mukana menossa kaikki me:

SisustusUnelmia, http://sisustusunelmia-johanna.blogspot.fi/
At home, http://athome.casablogit.fi

lauantai 21. helmikuuta 2015

Olohuoneen marokkotyylinen matto

Olohuoneeseen olen kaipaillut uutta mattoa jo jonkin aikaa. Meillä on siellä nyt vaalea ryijymatto ja olen siihen aivan kyllästynyt.. Aina imuroidessa huomaa kuinka paljon se kerää pölyä ja roskaa sisäänsä, onko siis oikein kiva huoneilmalle sellainen? Onhan se pehmeä ja ihanan tuntuinen jalan alla mutta..

Toisena vaihtoehtona mulla on olkkariin musta sileä matto ja kesällä pirteät räsymatot, mutta nyt haluaisin jotain muuta. Sileää, helppohoitoista, yksinkertaista, mutta kuitenkin jokin juju siinä saisi olla, hyvin pitäisi pysyä myös lattialla lasten ja koiran takia, pitäisi sopia muuhun sisustukseen,  kohtuuhintainen ja tarpeeksi iso! Eipä mulla paljon vaatimuksia ole..

Elloksen kuvastosta bongasin aika hyviä vaihtoehtoja! Uskaltaisiko tämän kotiuttaa? (vaatii kyllä alennuksen, sen verran kova oli hinta..) Värivaihtoehtoja on kolme ja koko ihanan reilu 200x290cm, mutta muuten oli niin niukasti tietoa matosta että pitää vielä harkita.. esim. millanen pohja mahtaa olla?

Ellos Home Rachel-matto 200x290 cm
Ellos 149€


Ellos Home Rachel-matto 200x290 cm


Ellos Home Rachel-matto 200x290 cm
 Toinen vaihtoehto Ellokselta. Koko 160 x 225cm :

Jotex ICON-matto, 160x225 cm
Ellos 72,90€



Jotex ICON-matto, 160x225 cm

Jotex ICON-matto, 160x225 cm




Tai sitten Sotkasta (79,90€). Koko 160 x 230cm:

ELKE-matto

perjantai 20. helmikuuta 2015

Luonnon kukkia

Ulkona liikkuessa alkaa huomaamaan jo kevään tulon; linnut laulaa iloisemmin, lauhalla ilmalla lumen sulamisen suorastaan kuuulee korvissa ja asfaltin esiin tuleminen tuo ihanat pyöräilyretket mieleen :). Niin olisin jo valmis kaikkiin kevätjuttuihin!

Onhan tuo pihamaa paikoin aika ankea ja tien varsien lumet värittyy harmaan ja ruskean iloisiin sävyihin.. Tämä oksafriikki oli kuitenkin tosi onnellinen bongatessaan nämä käpyrisut siinä ihan nenän edessä keskellä tietä! Muutaman oksan noukin siitä kotia koristamaan.




Hieman väsähtäneet ystävänpäiväkukat jaksaa vielä hetken ilostuttaa. Tykkään laittaa tuohon Ratian maljakkoon kukkia "viimeiseen leposijaan" kun on ensin leikkonut varsia tarpeeksi monta kertaa...


Ja lopuksi harvinaisen onnistunut otos mun lenkkikaverista. Moni kuva epäonnistuu, kun koiruus ei ole yhtään itsensä näköinen, no tässä on! Sekin odottaa jo kevään tuloa ja helpompia myyräpiiloja ;)


Taas viikko vierähti nopeasti, on taas perjantai! Mulla onkin luvassa kiva viikonloppu kanssasisarien seurassa ja kutsuillekin pääsen pitkästä aikaa :)

Aurinkoista ja keväistä viikonloppua!

torstai 19. helmikuuta 2015

Tuunattu laatikosto

Pieni tuunaustuokio tähän väliin. Tytön pikkulokerikon otin työn alle ja tuunasin siitä pirteämmän.




Tästä lähdettiin liikkeelle


tiistai 17. helmikuuta 2015

Tekstitapetti pojalle

Nyt voi sanoa että tehtiin sellanen pikaremppa! :)

Kuten jo aiemmin kerroin, niin tapettivalinta oli helppo ja saman tien kävin pari rullaa hakemassa. Sitten vaan tasoittamaan ne muutamat kuopat mitä siinä seinässä oli ja tapetointihommiin. Mun apumieskin otti tohinan yllättävän leppoisalla asenteella, vaikka tiedän että tällanen on vihoviimeistä hommaa mitä se vapaa-ajalla haluaisi tehdä. Nyt ei ollut vaihtoehtoja! (olen huomannut että "suora hyökkäys" on paras keino saada mies mukaan. Kun ei kerro etukäteen paljon mitään vaan alkaa vaan tekeen ja sittenhän se on jo myöhästä perua.. )

Ai että, oompa mää julma...

Mutta ei siihen itse tapetointiin mennyt onneksi kuin puolitoista tuntia ja kyllä tuli hieno! Mitään tauluja tuohon seinälle ei varmaan tule. Toiselle seinälle on tilauksessa pari hienoa juttua jotka tilasin Kiinasta asti! Vähän jännittää miten kauan paketin tulo kestää. Toimitusaika oli 15-60 päivää..

( Nyt siellä tieten kauhistellaan mun ostoslakon jälkeistä käyttäytymistä.. ei hätää, tein aika edullisia löytöjä.  Kerron lisää ko. paikasta sitten kun/jos tilaukset saapuu ;)...)






maanantai 16. helmikuuta 2015

Tuunausta

Päätin vähän taas maalailla.. tällä kertaa muutoksen kouriin pääsi vanha tuikkukuppi ja glögipullo.
Tuikkukuppi on lojunut laatikossa, koska.. no kyllä te varmaan arvaatte miksi..



Maalina on Luna-sävyinen Taika-maali, mitä meiltä löytyy makkarin seinästä.
Kyllä nämä nyt voi jättää pöydälle :)


sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Remppaa !

No nyt päästiin sitten varsinaiseen remonttiin käsiksi pitkästä aikaa! Pojan huoneen tapettivalinta oli niin helppo, että kävin perjantaina heti ostamassa pari rullaa etten vaan ala muuttamaan mieltäni.. Sekä pojan että äidin suosikki on tämä tekstitapetti, jota aletaan ihan kohta laittaan seinälle.

Luulen että tästä tulee hieno!



Tältä seinä näytää nyt..


Listan alla näkyy myös seinän alkuperäinen (?) väri. Ihanan pirtsakka violetti. Oliskohan se sitten ihan ensimmäinen vuonna -74 maalattu sävy, mene ja tiedä..


perjantai 13. helmikuuta 2015

Ompelu-/askarteluhuone

Jee! Nyt mun oma soppi on valmis :). Remppalistalta yksi kohta pois, vaikka tässä huoneessa nyt ei juurikaan tarvinnut rempata mitään. Stailata vaan ja järjestellä tavarat. Ajattelin kyllä tapetointia kun mulla ois ollu tuolla jemmassa yks rulla sellasta violettia kimalletapettia jota ostin kerran askartelua varten, mut se oli niin tummaa etten sit sitä lähtenyt laittamaan. Tavaraakin kun on seinän vierustat täynnä ;)

Budjettihan tähän juttuun oli 0€ ja siinä pysyttiin. Kaikki on varastosta/kaapeista pengottua. Ei siis aivan sisustuslehtikamaa, mut mulle riittävää. Ja sehän on pääasia!

Ja tällaselta siellä mun "lataamossa" nyt näyttää:



Hyllynä on vanha maustehylly


 Olohuoneessa seilannut vanha työkalukaappi on päätynyt tänne kangaskaapiksi





 Vihdoin sain myös Ikean koiranhäntänaulakot käyttöön :)



Toinen Jee sille, et tänään otetaan jalasta tikit pois, olen siis parantunut! Vähän vielä aristaa, mut kyllä se tästä! Huomenna saa mennä saunaan ja lenkkeilyäkin ajattelin viikonloppuna harrastaa. Siellä on kyllä niin liukasta et on hyvät mahikset saada jalka uudelleen pakettiin...

Ja huomenna on ystävänpäivä! Saan (ehkä) kukkia! Ihanaa ihanaa, meillä on myös miehen kanssa vuosipäivä (19 vuotta ollaan oltu yhdessä..huh huh! ) ! Tänään käyn rautakaupassa ja mulla on sieltä tullessa ehkä murulle  kiva lahja! (voi sitä onnen määrää.. ;) )

Rakasta ja ystävällistä viikonloppua teille armaat! 
Pusi pusi (laittaisin tähän liudan sydämiä jos osaisin..)

torstai 12. helmikuuta 2015

Tytön huoneen tapetti

Remppasuunnitelmat jatkuu.. Vuorossa tytön huoneen tapettivaihtoehtoja. Näitä löytyikin runsaasti jo pelkästään Ylivieskan Rautapohjan valikoimista. Sieltä saa hyvää palvelua, joten sinne varmaan menen ensimmäiseksi tsekkaamaan näyttääkö nämä livenä yhtä kivoilta mitä koneen ruudulta. Näissä tulee valinnanvaikeus! Katottiin ensin vaihtoehtoja tytön kanssa yhdessä kaikkialta netistä ja hintataso ja värimaailma hänen valinnoissaan oli sitä luokkaa että taidan valita kuitenkin itse pienen  joukon vaihtoehtoja, joista saa sitten valita :)

 1.
TAPETTI CFW CLASSIC 201003 KUITU 10,05 M
Tämä on mun suosikki! cfw classic 201003 Rautapohja 35€
2.
TAPETTI CFW CLASSIC 200801 KUITU 10,05 M
cfw classic 200801 Rautapohja 35€
 3.
TAPETTI BN LEF 48912 KUITU/ VIN 10,05 M
bn lef 48912  Rautapohja 40€
4.
TAPETTI ECO DECORAMA 4133 KUITU 11,2 M
Tämä on tytön tämän hetkinen suosikki! eco decorama 4133 Rautapohja 29,90€

 5.
TAPETTI ECO DECORAMA 4114 KUITU 11,2 M
eco decorama 4111 Rautapohja 29,90€
 6.

TAPETTI ECO HAPPY 3875 KUITU 10,05M
eco happy 3875 Rautapohja 41€
 7.


TAPETTI ECO HAPPY 3855 KUITU 10,05M
eco happy 3855 Rautapohja 41€
8.


TAPETTI ECO HAPPY 3861 KUITU 10,05M
eco happy 3861 Rautapohja 41€